Afbeelding
Foto: Perry Roovers Fotografie

De intocht van Sinterklaas: Op deze plekken komt de Sint aan in Breda

Door: Hanneke Marcelis Algemeen Uitgelicht

BREDA - Zaterdag is het eindelijk zo ver: Sinterklaas komt weer aan in Nederland. En dan bezoekt hij natuurlijk ook de dorpen en wijken van Breda. Hieronder vind je een overzicht van de intochten.

18 november

Intocht Sinterklaas binnenstad

De Sint en zijn gevolg komen dit jaar vanaf de Veemarktstraat naar de Grote Markt. Vanaf daar zal de intocht om 14.00 uur starten. De stoet trekt vanaf de Grote Markt via de Reigerstraat naar de Havermarkt. De stoet gaat door de Visserstraat, de Lange Brugstraat en de karrestraat naar de Eindstraat. Bij de stoplichten gaat de intocht linksaf richting de Houtmarkt en via de Halstraat weer terug naar de Grote Markt. De stoet zal weer de Veemarkt in gaan, waarna om 16.00 uur de Sint samen met de burgemeester op het bordes van het Stadhuis de vele bezoekertjes toe zal spreken. Lees er hier meer over.

19 november

Intocht Sinterklaas Prinsenbeek

Zondag is iedereen vanaf 11.00 welkom op de Markt in Prinsenbeek om de Sint in het dorp te verwelkomen. Rond de klok van 12.00 zullen de Sint en zijn Pieten het marktplein weer verlaten. ’s Middags verzorgen zij drie spetterende shows en een leuke Meet & Piet in De Drie Linden.

Intocht Sinterklaas Bavel

De intocht in Bavel start om 13:15 uur. De route is: Bolbergseweg, Lange Bunder, Kloosterstraat, Gilzeweg, Beemd, Brigidastraat richting kerk, Kloosterstraat, Pastoor Doensstraat (voor AH langs), Kapittelhof, Gageldonk, Haarbeemd, Dorstseweg, Kerkstraat, Schoutenlaan, einde van de intocht bij de Huif. Daar zullen alle kinderen van 0 tot 4 jaar nog een cadeautje krijgen van de Sint. (Alleen wanneer ouders vooraf een bandje hebben gehaald.)

Intocht Sinterklaas Belcrum

Sinterklaas komt op 19 november aan in de Belcrum. Om 13.00 uur zal Sinterklaas per boot aankomen in de Belcrumhaven. Daar komt hij aan land. Hij zal vervolgens via de Veilingkade, Industriekade, Speelhuislaan, Leeuwerikstraat en Polderstraat naar de Eksterstraat gaat. De intocht eindigt in het Belcrumhuis. Daar vindt nog tot 17.00 uur een feestmiddag plaats. Tickets daarvoor zijn via de website van sinterklaasbelcrum.nl te bestellen voor 2 euro.


25 november

Intocht Sinterklaas Tuinzigt

Op zaterdag 25 november zal de Sint met zijn Zwarte Pieten arriveren in Tuinzigt en Westerpark. De intocht start om 12.00 uur. “ De intocht eindigt zoals elk jaar op het Nelson Mandelaplein waar we het Sinterklaasfeest zullen vieren met Sinterklaas en een groot knalfeest vol muziek en dans met onze Pieten”, aldus de organisatie.

Intocht Sinterklaas Haagse Beemden

Op zaterdag 25 november is de intocht van Sinterklaas op winkelcentrum Heksenwiel. Het ontvangst is om 14.00 uur op het plein, hierna gaat Sinterklaas verder over het winkelcentrum. Ook de Pietenband zal aanwezig zijn.

26 november

Intocht Sinterklaas Ginneken

Het hele gezelschap zal om 13.00 uur per boot arriveren bij de brug aan de Koningin Emmalaan. Daar worden ze onder andere verwelkomd door Harmonie Concordia. Na de ontvangst zal Sinterklaas een rondritdoor het Ginneken maken. Het vertrek is om 13.30 uur aan de Koningin Emmalaan. De route gaat via de Regentesselaan, Burgemeester Serrarislaan, Kalishoek, Rozenlaan, Bloemstraat, Dillenburgstraat, Ginnekenweg, Ginnekenmarkt (korte pauze), Raadhuisstraat, Viandenlaan en dan naar zaal Vianden. In Vianden begint om 14.30 uur het gratis toegankelijke Sinterklaasfeest. Alle kinderen krijgen hier een drankje en een snoepzakje. En de kinderen die hun kleurplaat bij de ingang afgeven, maken kans om bij Sinterklaas te mogen komen. Zij krijgen dan nog een extra cadeautje.

Intocht Sinterklaas Princenhage

Op zondag 26 november komt de Sint met zijn gevolg weer naar Princenhage. De stoet zal omstreeks 12:30 vertrekken vanaf Princenhof om vervolgens via de Nieuwe Heilaarstraat en de Haagweg tegen 13:00 uur aan te komen op de Haagse Markt. Daar zullen de Beat Pieten al druk bezig zijn om de kinderen van Princenhage een dansje in te studeren zodat we met z’n allen goed voor de dag komen als de Sint eenmaal op het bordes staat. Omstreeks 13:30 zal de stoet zich dan verder verplaatsen via de Dreef en Doelen om uiteindelijk om 14:00 uur in de Koe aan te komen.  

Intocht Sinterklaas Teteringen

Sinterklaas komt zondag 26 november 2023 naar Teteringen. De intocht start om 13.30 uur vanaf het Willem-Alexanderplein en eindigt bij ‘t Web.

Tip de redactie
Mist er een intocht in ons overzicht? Of wil je meer informatie over de intocht in jouw wijk of dorp toevoegen? Mail het naar info@bredavandaag.nl


Perry Roovers Fotografie