Spandoek bij het appartement van Verheijen
Spandoek bij het appartement van Verheijen Foto: Maartje Verheijen

Dit is het verhaal achter het spandoek dat Maartje aan haar woning hing

Door: Ties de Bakker Algemeen

BREDA - ‘Mooiland geeft niet thuis’. Die boodschap is te lezen als je naar het appartement van Maartje Verheijen aan de Nieuwe Leuvenaarstraat kijkt. Het verhaal achter het spandoek is lang. Al lange tijd is huurder Maartje ontevreden over woningcorporatie Mooiland, terwijl Mooiland zelf aangeeft meldingen zo snel mogelijk op te pakken.

Het is een opvallend gezicht: Het spandoek dat aan een woning aan de Leuvenaarstraat in Breda hangt. Ook in de Middellaan hangt er een. Het spandoek aan de Leuvenaarstraat is opgehangen door bewoonster Maartje. Maar waarom?

Maartje’s verhaal

Maartje Verheijen is boos op woningcorporatie Mooiland. En dat speelt al lange tijd. Een half jaar geleden stuurde Maartje Verheijen een zwartboek namens 114 bewoners naar woningcorporatie Mooiland. Zij wonen in de drie wooncomplexen van Mooiland op de Nieuwe Leuvenaarstraat, Middellaan en de Gasthuisstraat. Redenen voor dat zwartboek waren onder andere tocht- en ventilatieproblemen, algemene ruimtes die slecht schoongemaakt werden en een moeilijk bruikbare fietspoort. Deze zaken speelden al geruime tijd maar werden volgens de bewoners niet adequaat opgepakt door Mooiland. 

Naar aanleiding van het zwartboek stuurde Mooiland een brief naar de bewoners waarin ze een aantal toezegging deed. Verheijen is ondanks de toezeggingen niet tevreden: ‘’Omdat ze ze niet nakomen. Ik zit in een WhatsApp-groep voor bewoners waar ik genoeg signalen van ontevredenheid uit ontvang. We hebben het idee dat Mooiland het stil wil houden en wacht op de aanstaande verkoop van onze woningen aan Alwel. Dit in de hoop dat wij ook stil blijven. Bij velen is dat gelukt, maar bij mij niet. Vandaar mijn spandoek.’’ 

Reactie Mooiland

Mooiland stelt juist dat het merendeel van de bewoners nu tevreden is met de werkzaamheden aan hun woning. Zij reageren op de situatie. ‘’We hebben op het zwartboek gereageerd door in juli naar alle bewoners een brief te sturen. In deze brief vertelden we welke acties/aanpassingen we gaan oppakken. Als bewoners een nieuwe melding doorgeven dan pakken we deze zo snel mogelijk op. Gelukkig is het merendeel daar tevreden mee. We hopen met de lopende acties dat zo veel mogelijk bewoners prettig kunnen wonen in hun complex.’’


Spandoek van een andere bewoner in de Schorsmolen - Ties de Bakker