Afbeelding
Foto: Rob Lipsius

Breda organiseert voor de eerste keer de Breda Game Week

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Breda heeft heel wat te bieden als het gaat om videogaming. Om te laten zien wat er qua gaming allemaal mogelijk is in Breda, wordt voor de eerste keer de Breda Game Week georganiseerd. Die is zaterdag begonnen en duurt nog tot en met 24 november. 


De organisatie van de Game Week past perfect bij Breda, vindt wethouder Carla Kranenborg – van Eerd (economie en innovatie): “Als stad willen we letterlijk en figuurlijk de ruimte geven aan nieuwe ideeën. Met deze nationale Game Week laten we zien wat we kunnen in Breda en brengen we partijen samen. Door onze focus nadrukkelijk te leggen op technologie en creativiteit, waarvan ook videogaming een onderdeel is, investeren we in de toekomst. We versterken de Bredase economie en binden talent aan onze stad. Ik hoop dan ook dat we dit nog verder kunnen uitbouwen en volgend jaar de internationale Dutch Game Week van Breda kunnen houden.”


Uitgebreid programma

De eerste nationale Breda Game Week is een samenwerking tussen Playgrounds, Breda Game City, Dynasty, BUAS, Avans Hogescholen inclusief St. Joost School of Art & Design en de gemeente Breda. Samen hebben zij een uitgebreid programma samengesteld dat de dynamische wereld van de videogame-industrie laat zien aan beleidsmakers, organisaties en belanghebbenden.


Op verschillende locaties zoals de Rooi Pannen, Buas, St. Joost en de Nieuwe Veste wordt er met lokale en internationale sprekers, workshops en paneldiscussies ingegaan op content creatie, IP, technologie, talenten en investeringsmogelijkheden. Daarnaast komt ook de maatschappelijke en sociale impact van game technologieën zoals serious games voor beleidsmakers, e-sports en verantwoord videogamen aan bod.

Het hele programma is te vinden op: www.bredagameweek.nl.