Attje Kuiken voert campagne samen met wethouder Arjen van Drunen
Attje Kuiken voert campagne samen met wethouder Arjen van Drunen Foto: Ties de Bakker

Al om 06.30 uur stond Attje Kuiken maandag te flyeren op het station

Door: Ties de Bakker Algemeen

BREDA - Oud-fractievoorzitter van de PVDA Attje Kuiken stond vanochtend vroeg op station Breda om samen met haar partijgenoot, en wethouder van gemeente Breda, Arjen van Drunen campagne te voeren. ‘’Vanwege de nek-aan-nekrace weegt elke extra stem nog zwaarder’’, zegt de politica.

Bredase GroenLinks/PVDA’ers stonden om 6:30 uur vanochtend al op het station om flyers uit te delen. Oud-fractievoorzitter van de PVDA Attje Kuiken, die zelf in Breda woont, en wethouder Van Drunen waren daarbij aanwezig. Om 9:00 uur pakte zij, samen met de andere Bredase campagnevoerders, de trein richting Den Haag om daar hun acties voort te zetten. Eerder stonden ze donderdagavond in het centrum van Breda om jongeren te spreken over onder andere veiligheid tijdens het uitgaan. Zaterdag waren ze in Bavel, waar de partijleden in de stromende regen een opruimactie georganiseerd hadden.

Attje Kuiken

Kuiken legde afgelopen zomer haar functie als fractievoorzitter van de PVDA naast zich neer om ‘lucht te scheppen voor anderen’. Ook staat ze niet meer op de lijst van GroenLinks/PVDA voor de verkiezingen van woensdag. Wel is ze actief campagne aan het voeren: ‘’Ik ben in Brabantpark, waar ik zelf woon, deur aan deur gegaan om mensen te spreken. Ik vind het vooral belangrijk dat iedereen stemt, omdat de grootste partijen zo dicht bij elkaar staan in de peilingen’’, zegt Kuiken.

Arjen van Drunen

Wethouder Van Drunen zegt dat de keuze om op het station te flyeren, een doordachte was: ‘’Over het algemeen nemen veel progressieve mensen het openbare vervoer. Uit onderzoek is gebleken dat we de grootste partij worden onder jongeren, die over het algemeen ook vaker het openbaar vervoer nemen.’’

De wethouder is tevreden over het aantal vrijwilligers in Breda: ‘’Mensen voelen de urgentie om tijdens deze spannende verkiezingen te helpen waar dat kan. De partijen staan zo dicht bij elkaar in de peilingen dat het van groot belang is jouw partij te steunen. Het kan het verschil maken of je partij van keuze in de oppositie komt of kan gaan regeren.’’