Verdachten vuurwerkbom Passendalestraat
Verdachten vuurwerkbom Passendalestraat Foto: Politie

Politie gaat beelden delen van daders van explosies in Breda-Noord

Door: Ties de Bakker Algemeen

BREDA - De politie is nog steeds op zoek naar de daders van twee heftige explosies in de wijken Wisselaar en Hoge Vucht. De daders staan op beeld en zijn vanmiddag om 17.00 uur te zien bij Bureau Brabant.

In iets meer dan een maand tijd werd Breda twee keer opgeschrikt door explosies bij woningen aan de Passendalestraat en de Turnhoutstraat. Bij de explosie aan de Passendalestraat op 17 september plaatsten twee verdachten zwaar vuurwerk tegen de gevel van een woning. Met flinke schade tot gevolg, een raam en een rolluik raakten vernield. Bij de explosie aan de Turnhoutstraat op 24 oktober werd geen schade geleden. Een persoon op een scooter gooide toen een molotovcocktail naar een woning. De daders kwamen daarbij in beeld en zullen vanmiddag om 17.00 uur te zien zijn bij Bureau Brabant.

Artikel gaat verder onder tweet.

De politie doet geen uitspraken over een mogelijke connectie tussen de zaken. Wel is duidelijk dat er in beide zaken nog niemand is opgepakt. Al eerder werden bewegende beelden van de explosie aan de Passendalestraat getoond in Bureau Brabant, vandaag zullen beide incidenten te zien zijn. 

Bureau Brabant

Door de beelden te tonen hoopt de politie dat mensen die de daders herkennen naar voren zullen treden. Bureau Brabant is vanmiddag om 17.00 uur te zien op Omroep Brabant.

Weet u meer? Bel dan 0900 – 8844. U kunt meldingen ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000) of via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006.