Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Weerbericht Breda: ‘Licht wisselvallig en tijdelijk iets kouder’

Door: Nico Koevoets Algemeen

Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor maandag 20 november en de komende dagen.


Een klein lagedrukgebiedje boven Het Kanaal trekt oostwaarts over België en brengt daar opnieuw veel regen. In de middag kunnen enkele buien ook over Brabant trekken.

Maandag 20 november 2023
Na een zonnige ochtend zijn er vanmiddag meer wolken. Plaatselijk vallen er enkele buien. De wind is matig, 3 Beaufort uit het zuidwesten, maar zal in de buurt van buien aanzwellen. Maximumtemperaturen ongeveer 12 graden.

Het weer voor de komende dagen
Dinsdag 21 november 2023

Het is met 9 graden een stuk frisser. De wind is naar noord tot noordoost gedraaid en matig, 3 Beaufort. Het is meestal bewolkt en lokaal kan er nog een enkele bui vallen.

Woensdag 22 november 2023
Op verkiezingsdag is het fris, maar mooi zonnig en droog weer. In de ochtend hangt er lokaal eerst mist bij temperaturen dicht bij het vriespunt. Overdag wordt het niet zachter dan 7 graden. De wind draait in de loop van de dag van noordoost naar zuidwest en is gemiddeld zwak, 2 Beaufort.

Donderdag 23 november 2023
Het is overwegend bewolkt, maar droog. De zuidwestenwind zwelt aan naar matig tot vrij krachtig, 4 tot 5 Beaufort. Maxima rond 9 graden.

Zo was het weer zondag 19 november 2023
Maximumtemperatuur: 13,8 graden
Minimumtemperatuur: 11,3 graden
Neerslag: 1,3 mm
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld maandag 20 november 2023 om 11:51 uur