Afbeelding
Foto: PERRY ROOVERS

Sinterklaasintocht met Zwarte Pieten trekt veel bekijks in Tuinzigt

Door: Redactie Algemeen

BREDA - Sinterklaas is vandaag met mooi weer aangekomen in Tuinzigt. Hij werd daarbij vergezeld door 125 Zwarte Pieten. Het organiserende comité had vanwege die keuze geen subsidie gekregen vanuit de gemeente Breda, maar met een doneeractie werd geld ingezameld.

Om 12.00 uur was het dan zo ver in Tuinzigt. Vanaf de Wingerdstraat startte de intocht van de Sint en zijn Pieten door Tuinzigt en Westerpark. De blauwe lucht en stralende zon kwamen het publiek goed van pas op deze anderzijds koude dag. De stoet trok in een grote ronde langs onder andere de Meidoornstraat, Argusvlinder, Tuinzigtlaan, Abeelstraat en Ahornstraat naar het Nelson Mandelaplein. Daar startte om 15.00 uur de show met Ozosnel en begon het feest met de Zwarte Pieten. 

De intocht van Tuinzigt werd groots aangepakt en trok veel bekijks. Waar veel intochten in Breda kiezen voor de landelijke lijn met roetveegpieten, houdt het comité in Tuinzigt/Westerpark vast aan de Zwarte Pieten. 

De gemeente Breda is vanaf dit jaar gestopt met het verlenen van subsidie aan Sinterklaasactiviteiten waarbij Zwarte Pieten worden ingezet. Daarom kreeg het comité geen subsidie. Via een doneeractie werd alsnog geld ingezameld. Daar werd zo’n 6000 euro mee opgehaald. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding