Afbeelding
Foto: Perry Roovers Fotografie

Op deze plaatsen komt Sinterklaas dit weekend nog aan in Breda

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Sinds vorige week zaterdag is Sinterklaas weer in Nederland. De sint bezocht in dat weekend al verschillende plekken in de gemeente, maar ook dit weekend staan er nog meerdere intochten gepland. Wij zetten ze op een rij.

25 november

Intocht Sinterklaas Tuinzigt

Op zaterdag 25 november zal de Sint met zijn Zwarte Pieten arriveren in Tuinzigt en Westerpark. De intocht start om 12.00 uur. “ De intocht eindigt zoals elk jaar op het Nelson Mandelaplein waar we het Sinterklaasfeest zullen vieren met Sinterklaas en een groot knalfeest vol muziek en dans met onze Pieten”, aldus de organisatie. Bijna bij alle intochten in Breda wordt de Sint vergezeld door roetveegpieten. In Tuinzigt zal de Sint met Zwarte Pieten de wijk bezoeken. Vanwege de subsidievoorwaarden van de gemeente, krijgt het comité daarom geen subsidie. Het comité heeft daarom een doneeractie opgezet en heeft gecollecteerd aan de deur. Zo kan de intocht met Zwarte Pieten toch gefinancierd worden.

Intocht Sinterklaas Haagse Beemden

Op zaterdag 25 november is de intocht van Sinterklaas op winkelcentrum Heksenwiel. Het ontvangst is om 14.00 uur op het plein, hierna gaat Sinterklaas verder over het winkelcentrum. Ook de Pietenband zal aanwezig zijn.

26 november

Intocht Sinterklaas Ginneken

Het hele gezelschap zal om 13.00 uur per boot arriveren bij de brug aan de Koningin Emmalaan. Daar worden ze onder andere verwelkomd door Harmonie Concordia. Na de ontvangst zal Sinterklaas een rondritdoor het Ginneken maken. Het vertrek is om 13.30 uur aan de Koningin Emmalaan. De route gaat via de Regentesselaan, Burgemeester Serrarislaan, Kalishoek, Rozenlaan, Bloemstraat, Dillenburgstraat, Ginnekenweg, Ginnekenmarkt (korte pauze), Raadhuisstraat, Viandenlaan en dan naar zaal Vianden. In Vianden begint om 14.30 uur het gratis toegankelijke Sinterklaasfeest. Alle kinderen krijgen hier een drankje en een snoepzakje. En de kinderen die hun kleurplaat bij de ingang afgeven, maken kans om bij Sinterklaas te mogen komen. Zij krijgen dan nog een extra cadeautje.

Intocht Sinterklaas Princenhage

Op zondag 26 november komt de Sint met zijn gevolg weer naar Princenhage. De stoet zal omstreeks 12:30 vertrekken vanaf Princenhof om vervolgens via de Nieuwe Heilaarstraat en de Haagweg tegen 13:00 uur aan te komen op de Haagse Markt. Daar zullen de Beat Pieten al druk bezig zijn om de kinderen van Princenhage een dansje in te studeren zodat we met z’n allen goed voor de dag komen als de Sint eenmaal op het bordes staat. Omstreeks 13:30 zal de stoet zich dan verder verplaatsen via de Dreef en Doelen om uiteindelijk om 14:00 uur in de Koe aan te komen.  

Intocht Sinterklaas Teteringen

Sinterklaas komt zondag 26 november 2023 naar Teteringen. De intocht start om 13.30 uur vanaf het Willem-Alexanderplein en eindigt bij ‘t Web.

Tip de redactie
Mist er een intocht in ons overzicht? Of wil je meer informatie over de intocht in jouw wijk of dorp toevoegen? Mail het naar info@bredavandaag.nl