Afbeelding
Foto: Chiara Lauwerijssen

Schokkende beelden uit slachthuizen tijdens demonstratie in Breda

Algemeen

BREDA - Actiegroep Animal Save demonstreerde zaterdag in de Bredase binnenstad om aandacht te vragen voor de dieren uit de bio-industrie. Dat deed de actiegroep op een opvallende manier: Met omgehangen schermen en blinddoeken om stonden actievoerders in de binnenstad. Zo werden voorbijgangers geconfronteerd met schokkende beelden.

Het was een bizar gezicht: De demonstratie van actiegroep Animal Save in Breda. Afgelopen zaterdag demonstreerde de actiegroep in Breda om aandacht te vragen voor dieren in slachthuizen en de veehouderij. Dat deden de actievoerders door geblinddoekt in de binnenstad te gaan staan met omgehangen schermen. Op de schermen die ze om hadden waren schokkende beelden uit de bio-industrie te zien. 

Op deze manier probeerde ze voorbijgangers bewust te maken van het dierenleed daar plaatsvindt in de intensieve veehouderij en in de slachthuizen. Ook gingen enkele actievoerders in gesprek met de voorbijgangers. 

Actiegroep Animal Save zet zich in voor een wereld ‘waarin er geen dieren op ons bord liggen’. Naast deze zogeheten “Save Square” acties is de Save Movement ook regelmatig aanwezig bij slachthuizen om de volle veewagens op te wachten. Hier geven ze de dieren water en maken ze foto’s en video’s van de omstandigheden. Deze beelden worden vervolgens gedeeld via sociale media.