Chassé Theater
Chassé Theater Foto: Michel Kievits

Bredanaars met een BredaPas mogen komende maanden gratis naar het Chassé

Door: Ties de Bakker Algemeen

BREDA - Ben jij in het bezit van een BredaPas? Dan kun je in december en januari gratis naar een voorstelling in het Chassé Theater. Andere Bredase theaterbezoekers steunden dit initiatief door de ‘Koop een kaartje voor een ander’-actie. ‘’Een bezoek aan het theater is niet voor iedereen vanzelfsprekend’’, volgens het Chassé. 

‘’Een deel van de Bredanaars leeft op of onder de armoedegrens, waardoor er geen financiële middelen zijn om tickets voor het theater te kopen’’, legt het Chassé uit. Daarom zijn zij een actie gestart, samen met gemeente Breda en de Rabobank, zodat BredaPas-houders gratis naar een voorstelling kunnen in december en januari. Ook donateurs van ‘Koop een kaartje voor een ander’ droegen een steentje bij. Vanaf vandaag, 30 november, kun je via een formulier een aanvraag indienen voor de voorstelling waar jij het liefst heen wil. ‘’Juist voor deze mensen is het belangrijk om even te kunnen ontsnappen aan de moeilijke situatie waarin zij verkeren en mee te kunnen blijven doen in de samenleving’’, laat het Chassé weten.

Tickets aanvragen

Vanaf donderdag 30 november 9.00 uur tot en met zondag 3 december kun je via een formulier toegangskaarten aanvragen voor theatervoorstellingen die in december 2023 en januari 2024 te zien zijn in het Chassé Theater. Wanneer er geen tickets meer beschikbaar zijn, haalt het Chassé het formulier van de website. Het Chassé waarschuwt op hun site, op is op: ‘’Wees er snel bij, want de tickets gaan hard.’’

Het potje waaruit de theatertickets betaalt worden, is gevuld door het Chassé zelf, de gemeente, Rabobank en donateurs. Zij konden bij aankoop van een kaartje of via een losse donatie letterlijk een kaartje voor een ander kopen. Dat kan nu nog steeds, het potje kan tijdens de actie dus nog aangevuld worden. Maar ook hier geldt: op is op.

Voor een reguliere voorstelling geldt een maximum van twee tickets per Bredapas. Voor familievoorstellingen kun je vier tickets per BredaPas krijgen. Voor het aanbod van de voorstellingen kun je op de site van het Chassé Theater terecht.

Familievoorstellingen:
- Dinsdag 26 dec – Pietje Bell en de bende van de Zwarte Hand
- Woensdag 27 dec – De grote ik heb hier geen zin in show
- Donderdag 28 dec – Het Hollands Kids Festival
- Vrijdag 5 jan – Het oneindige verhaal
- Zaterdag 6 jan – Een gi-ga-gantisch avontuur
- Zaterdag 20 jan – Meester Kikker
- Zondag 21 jan – Mega Mindy show
- Zondag 28 jan – Hoeheettut