Weet jij het vliegtuigje vandaag te spotten?
Weet jij het vliegtuigje vandaag te spotten? Foto: Staatsloterij

Vliegtuigje zoekt boven Breda naar de winnaars van 3,95 miljoen euro

Door: Olaf Knook Algemeen

NOORD-BRABANT - De Staatsloterij zoekt met een vliegtuig naar de winnaars van bijna vier miljoen euro aan prijzengeld uit de Oudejaarstrekking van 2022. In totaal zijn er 478.885 loten die nog niet zijn geïnd. Om de aandacht te vragen vliegt er morgen boven Noord-Brabant een vliegtuig met de boodschap ‘478.885 loten zoeken winnaar’.

Afgelopen woensdag zijn al twee vliegtuigjes met spandoeken de lucht in gestuurd om deze boodschap te verspreiden in het noorden van Nederland. Morgen vliegen de twee vliegtuigjes boven Noord-Brabant. Eigenlijk zouden ze vandaag opstijgen, maar vanwege de mist is het uitgesteld. 

Het betreft bijna een half miljoen loten waarop tijdens de Oudejaarstrekking van 2022 een prijs is gevallen. Winnaars hebben nog slechts een maand de tijd om hun geld te innen, aangezien de deadline op 31 december om 23:59 uur sluit.

3,95 miljoen euro

Michael Kastelijns, Business Director van Staatsloterij, geeft aan dat er dit jaar in totaal 3,95 miljoen euro aan prijzengeld wacht dat nog niet is geclaimd. “Hieronder vallen onder andere de elektrische MINI’s die kopers van een Oudejaarslot elk jaar kunnen winnen, maar ook een groot aantal kleine geldprijzen. In de komende weken gaan we een uiterste inspanning doen om alle winnaars op te roepen om thuis toch nog een keer te zoeken naar het winnende lot.”

Prijzengeld naar de staatskas

De winnaars van de Oudejaarstrekking 2022 die na een jaar hun prijs niet komen innen, zijn hun prijzengeld definitief kwijt. Volgens de wet vervalt het recht op prijzen een jaar na de trekking. Zodra de deadline vervalt, gaat een deel van het prijzengeld naar de staatskas. Het andere deel gaat naar achttien goede doelen die de Staatsloterij steunt.