Afbeelding
Foto: BredaVandaag

Leegte aan de Marksingel: Grote bomen gekapt

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Aan de Marksingel in Breda zijn deze week vele bomen gekapt. De kap van de bomen is onderdeel van de herinrichting van de weg. 

Wie langs de Marksingel komt, moet even twee keer kijken. Waar normaal grote bomen het straatbeeld bepalen, is er nu vooral leegte. In totaal worden er aan de Marksingel 26 bomen gekapt. Die kap is nodig voor de herinrichting van de straat.

Herinrichting

Er wordt momenteel gewerkt aan de aanleg van de warmtesingel. En dat moment grijpt de gemeente Breda aan om de straat meteen een nieuwe inrichting te geven. Dat past binnen Omgevingsvisie, waarin een vijf kilometer lang singelpark is opgenomen. Op het gehele parcours van de binnensingel komt de nadruk te liggen op langzaam verkeer, dat wil zeggen voetgangers en fietsers. Er wordt een vijf kilometer lang singelpark aangelegd. En er wordt een doorgaande fietsroute langs de singel gerealiseerd in de vorm van een fietsstraat. In de toekomst ontstaat hierdoor de mogelijkheid om een rondje langs de singel te fietsen. De auto is te gast in de fietsstraat. Doorgaand verkeer op de binnensingel wordt hiermee ontmoedigd. 

De uitstraling van de Marksingel zal straks aansluiten op de Nassausingel en Maurissingel, waar het werk al is uitgevoerd. 


Afbeelding