Het autoruit krabseizoen is geopend.
Het autoruit krabseizoen is geopend. Foto: Nico Koevoets

Weerbericht Breda: ‘Vrij koud weekend’

Door: Nico Koevoets Algemeen

Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor vrijdag 1 december en de komende dagen.


Boven het vasteland van Europa is de luchtdruk laag. Brabant heeft daardoor een zwakke, maar vochtige noordoostelijke luchtstroming. Zaterdag wordt de lucht iets droger.

Vrijdag 1 december 2023
Na een grijze start, is de mist nu overgegaan in laaghangende wolkenvelden. Ze breken in de loop van de middag en mogelijk komt er een beetje zon. De wind is zwak noordoost, gemiddeld 1 Beaufort. Het voelt koud aan met maxima tot hooguit 1 of 2 graden.

Het weer voor de komende dagen
Zaterdag 2 december 2023

In de nacht vriest het licht en dan start de dag mistig. In de loop van de dag breekt geleidelijk de zon door, maar het wordt niet warmer dan 1 graad. De wind is zwak en veranderlijk.

Zondag 3 december 2023
De wind is naar het noorden gedraaid, maar het blijft fris met 2 tot 3 graden. De wind is matig, gemiddeld 3 Beaufort. De bewolking neemt in de loop van de dag toe en dan volgt er enige neerslag, natte sneeuw overgaand in regen. Geen grote hoeveelheden.

Maandag 4 december 2023
De wind is verder doorgedraaid naar het zuidoosten en matig, 3 tot 4 Beaufort. Het is bewolkt met soms wat regen. De temperatuur loopt iets op naar 3 of 4 graden.

Zo was het weer donderdag 30 november 2023
Maximumtemperatuur: 1,6 graden
Minimumtemperatuur: -1,2 graden
Neerslag: droog (wel mistig)
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld vrijdag 1 december 2023 om 14:45 uur