Afbeelding
Foto: Nieuwbouw Park Langendijk

Eerste ontwerp nieuwbouwcomplex Thebe in Park Langendijk goedgekeurd

Door: Eveline Jansen Algemeen

BREDA- Onlangs heeft Thebe het voorlopige ontwerp voor het nieuwbouwcomplex voor specialistische zorg in Park Langendijk goedgekeurd. In dit nieuwe gebouw komen 145 plaatsen voor psychogeriatrie/ dementie, somatiek, hospicezorg, jonge mensen met dementie en revalidatie voor mensen met dementie. Dit project is onderdeel van een omvangrijk programma dat Thebe vormgeeft onder de noemer: Thuis in de Toekomst. In dit programma worden diverse locaties opnieuw gebouwd of gerenoveerd. 

Thebe heeft onlangs het voorlopige ontwerp voor het nieuwbouwcomplex voor specialistische zorg in Park Langendijk goedgekeurd. In dit nieuwe gebouw komen 145 plaatsen voor psychogeriatrie/ dementie, somatiek, hospicezorg, jonge mensen met dementie en revalidatie voor mensen met dementie. Thebe is al even bezig met het voorlopige ontwerp en er is door veel mensen hard aan het project gewerkt. Zowel het zorg- en het ondersteunend personeel van Thebe zijn betrokken geweest bij het realiseren van het voorlopige ontwerp: “We zijn er allemaal trots op dat we nu een ontwerp hebben waar we verder mee kunnen.”

Het nieuwbouwcomplex wordt een speels ontwerp met onder andere daktuinen en dakterrassen. Er zullen zonnepanelen op het dak komen en ook wordt het gebouw gasloos. De nieuwbouw zal dus duurzaam en bijna energie neutraal zijn. Thebe wil in dit complex voor specialistische zorg alle mensen een fijn thuis bieden en een mooie werkplek creëren voor haar medewerkers. Dit project is onderdeel van een omvangrijk programma dat Thebe vormgeeft onder de noemer: Thuis in de Toekomst. In dit programma worden diverse locaties opnieuw gebouwd of gerenoveerd. Naar verwachting verhuist Thebe eind 2026 naar het nieuwbouwcomplex.