Afbeelding
Foto: Henk Voermans

Eindelijk gaat de IC Direct weer heel de dag rijden tussen Breda en Amsterdam

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De dienstregeling van NS wordt komende zondag 10 december uitgebreid. Tussen de grote steden gaan weer vier Intercity’s per uur rijden, ook in de weekenden en in de daluren. Daarnaast gaat het aantal verbindingen op populaire trajecten omhoog. Een van de belangrijkste wijzigingen is dat de rechtstreekse Intercity Direct over de hogesnelheidslijn tussen Breda – Rotterdam en Amsterdam de hele dag gaat rijden.

Vanaf zondag gaat de NS volgens de nieuwe dienstregeling rijden. En dat is een positieve verandering voor veel reizigers van en naar Breda. In de nieuwe dienstregeling rijdt NS namelijk weer twee keer per uur met de IC Direct rechtstreeks over de Hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Breda. De ritten op dit traject staan met de nieuwe Intercity (ICNG) van NS gepland. 

ICNG

Er rijden nu 14 ICNG’s in het land en daar komen er stapsgewijs meer bij. Komend jaar zien reizigers de nieuwe trein ook steeds vaker op de trajecten Amsterdam-Rotterdam en Den Haag-Eindhoven. In 2024 start NS bovendien met het testrijden met ICNG naar Leeuwarden/Groningen en naar Brussel.

“De nieuwe dienstregeling past bij het nieuwe reisgedrag na corona. Zo zien we op vrijdag minder mensen in de trein, terwijl de reizigersaantallen in de daluren en het weekend alweer de niveaus van voor corona aantikken. Dinsdagen en donderdagen zijn typische forensendagen geworden. Dat alles vraagt om een andere dienstregeling dan voorheen. In de nieuwe dienstregeling gaan er op maandag tot en met donderdag meer treinen rijden. En ook in het weekend breiden we uit”, laat de NS weten. In totaal rijdt NS met de nieuwe dienstregeling ruim 1800 extra treinen per week. Waar mogelijk wil NS in de loop van 2024 meer verbeteringen doorvoeren.