Afbeelding
Foto: Léandra Sprenkels

Princenhage in kerstsfeer tijdens Princenhage Fonkelt

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Op zondag 10 december is het zo ver. Dan dompelt Princenhage zich onder in kerstsfeer tijdens Princenhage Fonkelt.

Op zondag 10 december vindt Princenhage Fonkelt plaats op de Haagsemarkt. Natuurlijk vindt de jaarlijkse curlingwedstrijd weer plaats en wordt ook de rodeo eland weer van stal gehaald. Zoals elk jaar gaan de meeste straatlantaarns uit als het donker wordt en wordt de Haagsemarkt verlicht door de grote kerstboom.

Curling

Het Open Princenhaags Curling kampioenschap 2023 bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is de wedstrijd voor kinderen uit groepen 6 tot en met 8. Het tweede onderdeel is de wedstrijd voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. “Rond de drie curlingbanen is een heus food court met lekker hapjes en drankjes. Dus doe je niet mee met de curlingcompetitie, dan is het zeker ook heel leuk om, met een drankje in de hand, te komen kijken en jouw favoriete team aan te moedigen”, laat Leandra Sprenkels namens de organisatie weten.

Kinderen

Ook voor de kinderen is er voldoende te beleven tijdens Princenhage Fonkelt. Zij kunnen - onder begeleiding van een volwassene - knutselen in Herberg Het Roode Hert, marshmallows roosteren, de mega zenuwspiraal proberen te beheersen, de rodeo eland bedwingen, de glow-in-the-dark speurtocht wandelen of op de foto met Elsa en Olaf!

Vind je het buiten te koud? Breng dan een bezoekje aan de Johanneskerk, want daar zijn diverse muziekoptredens met om 16:00 uur Amici Musicali met ‘Navidad Nuestra’ van Ramirez, om 16:30 uur Bocca Bella en om 17:00 uur Powerswing Bigband.

Meedoen met het Curling Kampioenschap
Voor het Open Princenhaags Curling kampioenschap 2023 is het nodig dat teams (4 personen) zich vooraf aanmelden. Dat kan via de website www.stichtingevenementenprincenhage.nl. Daar vind je ook het programma en de spelregels.