Afbeelding
Foto: Shutterstock

Bredase kinderboerderijen moeten kippen afschermen vanwege vogelgriep

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De vogelgriep is weer vastgesteld in Nederland. En dat raakt ook Bredase kinderboerderijen. Zij moeten hun kippen afschermen.

Sinds 14 november 2023 geldt na vaststelling van vogelgriep weer landelijk een ophok- en afschermplicht. Commerciële bedrijven moeten daardoor hun vogel ophokken. Voor particulieren en voor kinderboerderijn geldt dat niet. Maar zij moeten hun vogels wel afschermen. En dat gebeurt dus ook bij de Bredase kinderboerderijen. 

Vrij rondscharrelen is er voor de kippen op de kinderboerderijen niet meer bij. “De kippen mogen enkel in de buiten ren en het nachthok”, laat Kinderboerderij Wolfslaar weten. Ook Kinderboerderij de Sik laat aan bezoekers weten dat de dieren helaas afgeschermd moeten worden. “Helaas heerst er weer vogelgriep. Voor onze bezoekers betekent het dat er weer een lint komt voor onze verblijven van de kippen. Op een afstandje zijn ze nog wel te zien. Gelukkig voor onze kippen hebben we daken op onze buiten verblijven en mogen de kippen nog wel in hun buitenverblijf.”