Afbeelding
Foto: Bredase Singelloop

Blijdschap bij Stichting Rolerisuit: Ruim 9000 euro dankzij Bredase Singelloop

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Stichting Rolerisuit heeft een cheque ter waarde van ruim 9600 euro in ontvangst mogen nemen. Die cheque kreeg de stichting van de Bredase Singelloop.

De Bredase Singelloop omarmt ieder jaar een organisatie en benoemt die tot het goede doel van dat jaar. In 2023 was de keus gevallen op Rolerisuit, een Bredase stichting die in 1987 is opgericht om mensen, die als gevolg van ziekte of handicap niet meer of slechts in beperkte mate zelfstandig de deur uit kunnen, de gelegenheid te geven de dagelijkse sleur te doorbreken met een uitstapje: een bezoek aan een winkelcentrum, een rondrit in de omgeving en dergelijke. De stichting heeft daartoe drie grote bussen en een kleine tot haar beschikking. In de grote bussen kunnen naast 20 personen nog 8 rolstoelen worden vervoerd.

Onlangs heeft in het kantoor van Amgen de officiĆ«le uitreiking van de cheques plaatsgevonden, in aanwezigheid van enkele bestuursleden van Rolerisuit, een aantal bestuursleden van de Bredase Singelloop en enkele vertegenwoordigers van Amgen. Rolerisuit toonde zich zeer verheugd met de donatie, en was zeer verrast over de hoogte daarvan, namelijk ruim 9.600 euro. 

Het geld wordt goed besteed; samen met een aantal andere donaties en bijdragen wordt het besteed aan de aanschaf van een nieuwe kleine bus. De oude is al 19 jaar oud en hard aan vervanging toe. Begin volgend jaar kan naar verwacht tot aanschaf over worden gegaan.

De Bredase Singelloop droeg per ingeschreven deelnemer 0,25 euro af aan het goede doel en daarnaast konden deelnemers bij inschrijving nog een vrijwillige donatie doen. Amgen (hoofdsponsor van de Bredase Singelloop) doneerde daarnaast nog een bedrag per gefinishte deelnemer.