Afbeelding
Foto: Gemeente Breda

Breda steunt Oekraïense stad Lviv en stuurt materialen

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De gemeente Breda zal net als vorig jaar materialen versturen naar de Oekraïense stad Lviv. Het gaat onder andere om een generator en een sneeuwschuiver.

Recentelijk heeft de gemeente Breda van Lviv, op verzoek, een materiaallijst ontvangen. “Op basis hiervan kunnen we weer de nodige hulpmiddelen naar Lviv sturen”, laat wethouder Adank weten. 

“Momenteel zijn we bezig met het verzamelen en aankopen van materieel. We zullen een gebruikte generator overkopen van de gemeente Deurne. Een ouder model, maar met een enorme capaciteit en in perfect onderhouden staat. Lviv is hier ontzettend blij mee. Het mooie hierin is de samenwerking tussen de gemeente Deurne en gemeente Breda: de generator werd namelijk al aangeboden op een veilingsite, maar vanwege het goede doel is Deurne bereid het apparaat aan ons te verkopen. Ook hebben we een sneeuwschuiver gekocht en mogen we een oude Mercedes Sprinter overnemen van onze afdeling Wagenpark. Daar zijn we nog druk mee bezig.”

Ten aanzien van het transport bekijkt de gemeente momenteel wat de mogelijkheden zijn om de grens naar Lviv te kunnen passeren met de humanitaire hulpmiddelen.

Tentoonstelling

In de raadsbrief van Adank over de hulpmiddelen wijst hij ook op de kunsttentoonstelling die van 27 januari tot 1 april 2024 wordt gehouden in het Stedelijk Museum Breda. Dit is een samenwerking tussen de Lviv Art Agency, de Oekraïense ambassade, de gemeente Breda en het Stedelijk Museum Breda. Deze kunsttentoonstelling is gratis toegankelijk en ook de Oekraïense inwoners in Breda zullen hier bij betrokken worden.