Het waterpeil blijft in de singels voorlopig nog wel hoog,
Het waterpeil blijft in de singels voorlopig nog wel hoog, Foto: Nico Koevoets

Weerbericht Breda: ‘Zeer zacht met regelmatig regen of buien’

Door: Nico Koevoets Algemeen

Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor vrijdag 8 december en de komende dagen.


Bij het noordwesten van Ierland ligt een omvangrijk lagedrukgebied. Afgelopen nacht passeerden fronten van dit laag en die liggen nu boven het noordoosten van Nederland. Het vormt de grens tussen koud winterweer en zacht regenachtig herfstweer. Laatstgenoemde luchtsoort komt de komende dagen aan bod.

Vrijdag 8 december 2023
Het heeft in de nacht 2 tot 3 mm geregend. Overdag is het meestal droog, maar grijs. De zon krijgt weinig of geen kans. Er waait een matige zuidwestenwind van gemiddeld 3 Beaufort. Het kwik is stijgende en komt uit op 9 tot 10 graden.
Het weer voor de komende dagen

Zaterdag 9 december 2023
Aanvankelijk een beetje zon, maar al snel bewolkt en vooral in de middag en avond regen, soms stevig. De zuidenwind is matig tot vrij krachtig met 4 tot 5 Beaufort. Rukwinden tot 65 km/u. Zeer zacht tot 12 graden. De wind en regen doen het frisser aanvoelen.

Zondag 10 december 2023
Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af. Later op de middag meer wolken. Tegen en in de avond gevolgd door nieuwe regen. De wind waait uit het zuidwesten tot zuiden met 4 Beaufort. Opnieuw zacht tot 12 graden.

Maandag 11 december 2023
Een droge dag met wolkenvelden en zon. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig,4 tot 5 Beaufort. Zacht tot 12 graden.

Zo was het weer donderdag 7 december 2023
Maximumtemperatuur: 4,8 graden
Minimumtemperatuur: -1,4 graden
Neerslag: 0,2 mm
Meetpunt Breda - Haagse Beemden
Weersverwachting opgesteld vrijdag 8 december 2023 om 16:17 uur