Afbeelding
Foto: Tom van der Put

Politie zoekt getuigen schietpartij bij trainingsbasis Poolse kickbokser Wrzosek

Door: Ties de Bakker Algemeen

BREDA - De recherche is nog steeds op zoek naar de jongeman die gisteren het vuur opende op een Poolse Audi in de Druivenstraat. Dat gebeurde voor MMA-school Hemmers Gym, waar de Poolse topkickbokser Arkadiusz Wrzosek traint in aanleiding naar zijn gevecht van volgende maand in Warschau.

Op klaarlichte dag werden de mensen in het Breda Business Center gisterenmiddag opgeschrikt door meerdere vuurwapenschoten. Een waarschijnlijk piepjonge schutter, schatting is 17 tot 20 jaar, had het gemunt op een zwarte Poolse Audi waarin twee mannen zaten. De auto werd meerdere keren geraakt, maar de inzittenden bleven ongedeerd. De schutter koos daarna het hazenpad en werd niet teruggevonden door de politie, ondanks een grootschalige zoekactie. De recherche is daarom op zoek naar getuigen en mensen die de dader tijdens zijn vlucht gezien hebben.

Arkadiusz Wrzosek

Bij Hemmers Gym trainen meerdere grote namen uit de vechtsportwereld. Onder wie de Poolse kickbokser Arkadiusz Wrzosek, die bekend staat om zijn gevechten met Badr Hari. De Bredase vechtsportschool zou de trainingsbasis zijn geweest waar Wrzosek zich voorbereidt op zijn MMA-gevecht tegen Kroaat Vitasovic van volgende maand. Dat is te zien op de instagrampagina van de eigenaar van Hemmers Gym: Nick Hemmers. Of Wrzosek in de Poolse Audi zat ten tijde van de aanslag is niet bekend.

Artikel gaat verder onder instagrambericht.

Onderzoek

Medewerkers van Forensische Opsporing hebben ter plaatse naar sporen van de schutter gezocht. De recherche heeft een buurtonderzoek ingesteld en bekijkt camerabeelden. Ook is met een speurhond de vluchtroute van de dader nog nagelopen.

Uit het onderzoek is gebleken dat de schutter al geruime tijd aan het posten was. Het zou gaan om een (jonge) man met een donkere huidskleur. Hij droeg een grijze trainingsbroek met opvallende zwarte ritsen, een donkerblauwe jas, een zwarte hoodie en een lichtkleurige pet.  Hij zou na de schietpartij gevlucht zijn over het industrieterrein richting Oosterhoutseweg / Teteringsedijk. De recherche houdt er rekening mee dat de dader hulp heeft gehad van een of meer handlangers die hem mogelijk met een auto hebben afgezet en op een bepaalde plek na het schietincident weer hebben opgepikt.

Oproep

Was u dinsdagmiddag getuige van het schietincident. Of heeft u de dader op zijn vlucht nog gezien? Bel dan met de politie via 0900-8844 vermeld dan het dossiernummer 2023315256 tippen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.