De wagen van CV Bak en Beun op de Tramsingel voorafgaand aan de Grote Optocht van 't Kielegat
De wagen van CV Bak en Beun op de Tramsingel voorafgaand aan de Grote Optocht van 't Kielegat Foto: Hanneke Marcelis

Dit is de winnaar van de Grote Optocht van ‘t Kielegat

Door: Hanneke Marcelis Algemeen Uitgelicht

BREDA - De winnaar van de Grote Optocht van het Kielegat is bekend. Opnieuw is het CV Bak en Beun die de hoofdprijs mee naar huis mag nemen. En dat is een bijzondere prestatie voor de vereniging uit Bavel.

Het was een dubbelslag vorig jaar. CV Bak en Beun won toen zowel de Tocht der Tochten van Bavel als de Grote Optocht in het Kielegat. En dit jaar herhaalt de vereniging dat kunstje. Nadat de vereniging zondag won in Baviaonenland, werd de carnavalsvereniging maandagavond tijdens de prijsuitreiking in Breda ook gekroond tot winnaar van de optocht van ‘t Kielegat. Ook wonnen zij met hun wagen de publieksprijs.

Vorig jaar won Bak en Beun met de wagen ‘Zet’um wir op voor de fruitshoot…!’ Dit jaar was het Prins Blaoskaok die de harten van de jury van ‘t Kielegat en Baviaonenland veroverde.

Uitslag

2e in het Kielegat werd “C.V. De Meikevers” en 3e C.V. De Lachubekku. Bij de kleine wagens werd “C.C. Blauwe Kei” eerste. Grote groepen winnaar is “De Rat van 11”. Kleine groepen is “KV Sowieso ‘Opeloos”. De paren is gewonnen door “Bets & Ria” en bij de Individuelen is de winnaar “De Dopkus”. Bij de randgemeente werd “SEB Oud Gastel” eerste.

Bekijk hier de foto’s van de Grote Optocht van ‘t Kielegat.

2e werd “C.V. De Meikevers” en 3e C.V. De Lachubekku. Bij de kleine wagens werd “C.C. Blauwe Kei” eerste. Grote groepen winnaar is “De Rat van 11”. Kleine groepen is “KV Sowieso ‘Opeloos”. De paren is gewonnen door “Bets & Ria” en bij de Individuelen is de winnaar “De Dopkus”. Bij de randgemeente werd “SEB Oud Gastel” eerste.