Afbeelding
Foto: Tom van der Put

Pro-Palestijnse demonstratie gepland in stationshal Breda

Door: Redactie Algemeen

BREDA - Opnieuw wordt er vandaag gedemonstreerd op verschillende stations in Nederland, waaronder in Breda. De demonstratie is bedoeld om steun te betuigen aan de Palestijnen in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever.

Het zittende protest in de stationshal begint om 18.00 uur. Breda Solidair wil met deze actie de aandacht vestigen op de schending van mensenrechten in Gaza en de Westelijke Jordaanoever. 

‘Oproep tot solidariteit’

Breda Solidair en de Palestijnse gemeenschap in Nederland roepen op tot een direct en permanent staakt-het-vuren en eisen dat de overheid de steun aan Israël stopzet. “Deze sit-ins zijn een oproep tot solidariteit met de Palestijnse bevolking en een dringend verzoek om humanitaire hulp en gerechtigheid”, meldt de organisatie van de protesten.

De sit-ins worden met regelmaat gehouden op diverse grote Nederlandse stations. Naast Breda vinden er vanavond ook sit-ins plaats in onder andere Amsterdam, Groningen, Rotterdam, Nijmegen en Zwolle.

Schoolstaking

Op donderdag 7 maart zal er ook een protestactie plaatsvinden. Die keer niet op stations, maar op schoolpleinen. Dan roepen pro-palestijnse groepen op tot een landelijke schoolstaking. Die vindt tussen 13.00 uur en 14.00 uur plaats.