Afbeelding
Foto: Facebook Al Dente Breda

Dit Bredase gezin zit vast op het cruiseschip bij Mauritius

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Al dagenlang ligt een cruiseschip ‘vast’ voor de kust van Mauritius. Omdat er mogelijk een uitbraak van cholera is op het schip, mag het schip niet aanmeren. Aan boord van dat schip is ook de Bredase familie Verdaas. Zij zijn bekend van hun restaurant Al Dente aan de Nieuwe Ginnekenstraat. Dat restaurant zou eigenlijk 29 februari weer opengaan, maar of dat zal lukken is de vraag.

Voor de kust van het Afrikaanse eiland Mauritius ligt al dagenlang een groot cruiseschip dat niet mag aanmeren. Mogelijk is er sprake van een cholera-uitbraak op het schip. Aan boord van het schip zijn meer dan 3000 mensen, meldt de NOS. Eén van de families die op het schip vastzitten, is de familie Verdaas uit Breda. De familie is bekend van het Italiaanse restaurant Al Dente.

Restaurant

Eigenlijk zou de familie het restaurant op 29 februari weer openen. Maar of dat gaat lukken, is zeer de vraag.  ”We zijn op dit moment nog aan het genieten van een prachtige vakantie. Helaas zijn de laatste dagen door samenloop van uitdagende omstandigheden anders verlopen als dat we verwacht hadden. Daarom kunnen we op dit moment nog niet met zekerheid zeggen of we 29 februari weer open kunnen”, laat de familie via Facebook weten.

De familie laat weten dat het ondanks de vervelende situatie goed met ze gaat. “Het allerbelangrijkste is dat wij gezond zijn en samen heel veel plezier hebben. Het is alleen afwachten wanneer we aan wal mogen. Met een zonnige glimlach hebben we de volste vertrouwen dat we weer snel naar Nederland kunnen terug vliegen.”

Over cholera

Cholera wordt veroorzaakt door de bacterie Vibrio cholerae en wordt gekenmerkt door heftige, waterige diarree. Tegenwoordig is cholera een importziekte en zeer zeldzaam in Nederland. In Nederland zijn er tussen de 0 en 9 meldingen per jaar. Wereldwijd komt cholera vaker voor. In 2007 meldde de WHO cholera in 53 landen, met meer dan 177.000 gevallen. De WHO schat dat slechts 5 tot 10% van de choleragevallen wordt gemeld. Meer dan 90 procent van de gevallen komt voor in Afrika.