Afbeelding
Foto: Ringfightpromotions

Bredase Nick begon als 13-jarige met kickboksen, en nu vecht hij voor wereldtitel

Door: Michel Claessens Algemeen

BREDA - De Bredase kickbokser Nick Regter vecht zaterdag om de wereldtitel Super Welterweigth bij Enfusion in Nijmegen. De 25-jarige Regter is geboren en getogen in Breda en traint al vanaf zijn 13e bij Fight4Victory in de Haagse Beemden. Dat doet hij onder zijn trainer en schoonvader, Rien Christiaanen. “Ik wil de titel dan ook voor hem en voor Fight4Victory binnenhalen”, aldus Regter.

Aankomende zaterdag vecht de 25-jarige Nick Regter de wedstrijd van zijn leven. Tijdens Enfusion in Nijmegen maakt hij kans om de wereldtitel Super Welterweigth Enfusion te bemachtigen. “Dit is tot nu toe de belangrijkste partij van mijn leven”, vertelt Regter. Zijn tegenstander in dit gevecht is Mischa Eradus, iemand tegen wie Regter eerder heeft gevochten. “Ik heb vijf jaar geleden tegen hem gevochten en toen gewonnen. Maar sindsdien zijn we allebei een stuk beter geworden, dus dat zegt niet veel”, vertelt Regter. Volgens hem is Eradus een geduchte tegenstander. “Hij is een vechter die er geen gras over laat groeien.” Toch denkt Regter een goede kans te hebben op de wereldtitel. “Ik ben goed voorbereid en we hebben ook een goede strategie bedacht om hem te verslaan”, legt Regter uit.

Thuis voelen

Al sinds hij 13 was, traint Regter bij het Bredase Fight4Victory. “Ik zocht een sport en raakte toen geïnteresseerd in kickboksen. Ik ben toen gaan kijken bij Fight4Victory en ben nooit meer weggegaan. Ik was eigenlijk nog van plan bij andere sportscholen te gaan kijken, maar heb dat afgezegd omdat ik me hier gewoon thuis voelde”, vertelt Regter. Dat gevoel van thuis kwam door zijn trainer Rien Christiaanen die hem al die tijd heeft getraind, iets wat volgens Regter vrij uniek is in de wereld van het kickboksen.

Samen naar de top

“Rien is als een tweede vader voor mij en sinds een aantal jaar is hij ook mijn schoonvader”, vertelt Regter. Het team van Fight4Victory is dus letterlijk en figuurlijk zijn familie en dit is voor Regter dan ook een bron van motivatie. “Ik wil de titel ook voor hem en voor Fight4Victory binnenhalen”, aldus Regter. “Ik wil samen de top bereiken.” Voor nu zegt Regter zich volledig te focussen op de aankomende wedstrijd, maar zijn doel is duidelijk. “Ik wil de beste van de wereld worden en hoe ik daar kom zie ik nog wel.”

Klaar voor zaterdag

Regter is sind januari bezig met de voorbereidingen van dit gevecht. “Ik heb 10 weken hard getraind en daarna lag de focus op het bereiken van het juiste gewicht. Ook dat is gelukt en nu rust ik lekker uit zodat ik zaterdag in topvorm ben”, legt Regter uit. Het gevecht van Regter vindt zaterdagavond plaats op Enfusion in de Jan Massinkhal in Nijmegen. Het gevecht is ook live te kijken op Viaplay.

staredown
Winst 04-10-2023
Opkomst
Winst op technisch knock-out! 30-04-2023
Winst op technisch knock-out! 11-02-2023
Winst op technisch knock-out! 11-02-2023
Nick Regter met zijn trainer/schoonvader, verzorger/vriendin & verzorger/schoonbroer