Maandag nog volop regen.
Maandag nog volop regen. Foto: Nico Koevoets

Weerbericht Breda: ‘Maandag veel regen, maar daarna droog’

Door: Nico Koevoets Algemeen

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor maandag 26 februari en de komende dagen.


Een regenzone van een lagedrukgebied boven Frankrijk reikt de hele maandag tot over Brabant. Vanaf komende nacht komen we onder de gunstige invloed van een rug van hoge luchtdruk boven de Britse eilanden en de Noordzee.

Maandag 26 februari 2024
Het is grijs bewolkt met regen. Kort na het middaguur was er alweer 10,0 mm neerslag gevallen. Dat is de vierde keer deze maand. De wind waait matig uit het noordoosten, gemiddeld met 3 of 4 Beaufort. Het voelt frisjes aan met hooguit 7 of 8 graden.

Dinsdag 27 februari 2024
Aanvankelijk hangt er veel lage bewolking. Het blijft droog en gaandeweg komt de zon er nu en dan bij. De wind waait zwak met 1 of 2 beaufort uit noord of noordoost. Het wordt ongeveer 9 graden.

Woensdag 28 februari 2024
In de nacht naar woensdag is het koud met minimumtemperaturen rond het vriespunt. Overdag warmt het op naar een graad of 10. Verder is ook woensdag een droge dag met een wisselende bewolking. De zuidwestenwind is matig, 3 tot 4 Beaufort.

Donderdag 29 februari 2024
Een bewolkte schrikkeldag. Er zijn droge perioden, maar ook momenten met lichte regen of motregen. De wind waait matig uit het zuiden en het wordt zachter met 11, lokaal 12 graden.

Zo was het weer zondag 25 februari 2024
Maximumtemperatuur: 11,8 graden
Minimumtemperatuur: 5,0 graden
Neerslag: 0,5 mm
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld maandag 26 februari 2024 om 12:43 uur