Afbeelding
Foto: FTC Benelux

Robotica teams van Newmancollege naar WK en Franse kampioenschap

Door: Olaf Knook Algemeen

BREDA - Hogeschool Avans in Breda was afgelopen zaterdag het toneel voor het FIRST Tech Challenge Benelux Championship. Deze competitie bracht 24 roboticateams uit Nederland, Belgiƫ, Duitsland en Litouwen samen om te strijden. Drie teams van het Newmancollege hadden zich weten te kwalificeren via het kwalificatietoernooi, waar in totaal 75 teams uit 6 landen aan deelnamen.

De teams bestaan uit leerlingen van mavo, havo en vwo met een passie voor techniek. Het toernooi is een jaarlijks terugkerende competitie die jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar uitdaagt om in teams hun vaardigheden op het gebied van robotontwerp, programmering en strategische planning te demonstreren. Ze krijgen de kans om in teams problemen op te lossen en creatieve oplossingen te bedenken.

Bredase teams in de prijzen

De Bredase teams - Team Space, Team Orange en Gentlebotz - meten zich al een aantal jaren met de Europese top. Team Orange won de Inspire Award voor het overal best presterende team. Team Space ontving de Think Award voor hun aanpak van het ontwerp en hun campagne voor inclusiviteit. Gentlebotz werd bekroond met de Connect Award vanwege hun sterke banden met het bedrijfsleven en hun steun aan beginnende teams, zowel nationaal als internationaal.

Een wereldreis

Vanwege hun prestaties mogen de teams deelnemen aan het WK in Houston (Texas) en het Open Franse Kampioenschap in Lyon. Dit brengt wel de uitdaging met zich mee om in de komende weken ongeveer 20.000 euro in te zamelen voor de reis- en deelnamekosten aan deze toernooien. Daarom doen de teams en het Newmancollege gezamenlijk een beroep op het (Bredase) bedrijfsleven. Neem voor meer informatie contact op met de Bredase school.