Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws

Dit weekend geen treinen tussen Breda en Roosendaal door werkzaamheden

Door: Olaf Knook Algemeen

BREDA/ROOSENDAAL - Reis je dit weekend tussen Breda en Roosendaal? Dan kun je niet de trein pakken. ProRail voert namelijk van zaterdag 2 maart tot en met maandag 4 maart werkzaamheden uit aan de bovenleiding van het spoor tussen deze twee steden. De NS zet stopbussen in om de weggevallen treinen op te vangen. De extra reistijd bedraagt dertig minuten.

Je kunt dit weekend niet met de trein van Breda naar Roosendaal of vice versa. ProRail werkt aan de bovenleiding van het spoor van zaterdag 2 maart 1.07 uur tot en met maandag 4 maart 5.07 uur. De NS zet bussen in als vervanging. Deze bussen zijn niet gratis en je mag geen fiets meenemen in de bus.

Route van de bussen

De bussen vertrekken vanaf de Belcrumzijde in Breda, maken een haltestop in Etten-Leur aan de voorzijde van het station en eindigen bij het station van Roosendaal. De bussen vanuit Roosendaal volgen dezelfde route, maar in omgekeerde volgorde. Check voor de vertrektijden de reisplanner van de NS.

Afsluitingen spoorwegovergangen

Sommige spoorwegovergangen zijn afgesloten door de werkzaamheden. Hierdoor zijn bepaalde straten niet toegankelijk voor het verkeer. Het gaat om de overwegen in deze straten:

Zegge | Onze Lieve Vrouwestraat - Zondag 15.00 uur tot zondag 23.00 uur
Zegge | Spoorstraat - Zondag 15.00 uur tot zondag 23.00 uur
Halderberge | Bosschenhoofdestraat - Zondag 15.00 uur tot zondag 23.00 uur
Etten-Leur | Attelakenseweg - Zaterdag 07.00 uur tot zaterdag 15.00 uur
Etten-Leur | Kattestraat - Zaterdag 23.00 uur tot zondag 07.00 uur