Afbeelding
Foto: Park Langendijk

Dit zijn de eerste van 290 woningen die gerealiseerd worden in park Langendijk

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Al jarenlang wordt, grotendeels achter de schermen, gewerkt aan de realisatie van de nieuwe woonwijk Park Langendijk. In totaal worden op het voormalige terrein van het Amphia ziekenhuis 290 woningen gerealiseerd. De eerste fase van het project heeft de naam Zusterhof en bestaat uit 16 woningen met een vanafprijs van meer dan 550.000 euro.

Een mijlpaal voor het plan van nieuwbouwwijk park Langendijk: de eerste fase woningen is bekend. De eerste fase draagt de naam Zusterhof. Het plan bestaat uit 16 woningen, en is dus pas het begin van de bijna 300 woningen die op het terrein gerealiseerd gaan worden.

Zusterhof bestaat uit 16 koopwoningen, waarvan 14 hoek- en rijwoningen en 2 twee-onder-één kapwoningen. Zusterhof ligt grenzend aan de Vriesdongen, aan de oostkant van Park Langendijk. “De woningen in Zusterhof hebben twee architectuurstijlen. De woningen met platte daken sluiten aan op de stijl van het oude Diaconessenhuis en de woningen met zadeldak sluiten aan op de architectuurstijl van de woningen in de naastgelegen wijk. De woningen hebben een woonoppervlakte tussen de 132 en 202 m2”, laat de ontwikkelaar weten.

De precieze prijzen voor de woningen zijn nog niet bekend. Wel worden er al indicaties gegeven. De goedkoopste woningen van Zusterhof hebben een vanafprijs van 565.000 euro en een grootte van 132 m2. De duurste woningen van Zusterhof zijn de twee-onder-één-kap woningen. Die hebben een woonoppervlakte van 186 tot 202 m2 en hebben een vanafprijs van 925.000 euro.

Planning

Park Langendijk wordt gerealiseerd op de locatie van het voormalige Amphia Langendijk. In juni 2021 werd het plan voor de realisatie van een nieuwe woonwijk op het terrein bekend. In 2022 werd gestart met de sloop van het oude ziekenhuis. De planning is dat de start van de verkoop van de eerste woningen in de zomer van 2024 zal zijn. Geïnteresseerden kunnen zich wel al aanmelden voor de projectfase. “Je aanmelddatum wordt geregistreerd, en kan straks een belangrijke rol spelen bij de toewijzing.”