Afbeelding
Foto: Tom van der Put

Meerdere medewerkers van jeugdinrichting Den Hey-Acker onwel na vreemde geur

Door: Michel Claessens Algemeen

BREDA - Hulpdiensten waren donderdagavond in grote aantallen ter plaatse gekomen bij jeugdinrichting Den Hey-Acker na een melding van een vreemde geur. Zeven medewerkers zijn met onder andere hoofdpijnklachten naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. De oorzaak van de vreemde geur is nog steeds een raadsel.

Donderdagavond rond 19:00 uur sloegen medewerkers van jeugdinrichting Den Hey-Acker aan de Galderseweg alarm nadat ze een vreemde geur hadden waargenomen. Meerdere hulpdiensten waaronder brandweer, politie en ambulance kwamen ter plaatse. Een adviseur gevaarlijke stoffen werd opgeroepen.

Zeven medewerkers naar het ziekenhuis

De woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant liet vrijdagochtend weten dat zeven medewerkers naar het ziekenhuis zijn vervoerd voor verder onderzoek. Ze klaagden onder andere over hoofdpijn. De brandweer heeft donderdagavond metingen in en rond het pand uitgevoerd, maar heeft niets kunnen vinden. Daarop zijn het RIVM en de MOD ingeschakeld. Wat er uit hun onderzoeken is gekomen, is niet bekend bij de woordvoerder.