Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Brakkenfestival in juli: Nieuwe activiteiten en vrijwilligers gezocht

Door: Ties de Bakker Algemeen

BREDA - Op 6 & 7  juli staat het Brakkenfestival weer op het programma. Hét festival dat altijd garant staat voor twee dagen vol kinderplezier en avontuur voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. ‘’Hét evenement waar kinderen hun hart kunnen ophalen’’, claimt de organisatie van de 36ste editie van het festival.

Traditiegetrouw vindt dit kinderfestival plaats in de Optisport Kunstijsbaan aan de Terheijdenseweg. Het Brakkenfestival biedt een breed scala aan activiteiten, vrij spel voor de kinderen, een gezellig foodcourt en muziek. Volgens de organisatie kunnen ouders vertrouwen op de veilige omgeving die het Brakkenfestival biedt, met ervaren vrijwilligers, EHBO-voorzieningen en kleed- en toiletruimtes. 

‘’En het allerleukste? De kinderen zijn de baas!’’, zegt de organisatie. ‘’Ouders worden vriendelijk verzocht om na een korte kennismaking met het festivalterrein het terrein te verlaten, zodat de kinderen zich helemaal kunnen uitleven.’’

Volop traditionele en nieuwe activiteiten

Het Brakkenfestival biedt een programma met zowel traditionele als nieuwe activiteiten. Denk hierbij aan koekjes bakken, schilderen, schminken, het decoreren van cupcakes en sportieve bezigheden. Dit alles onder begeleiding van ervaren vrijwilligers.

Vrijwilliger worden

‘’Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel, daarom hanteren we een veiligheidsnorm van één vrijwilliger op twaalf kinderen’’, meldt de organisatie. ‘’Hoe meer vrijwilligers we hebben, hoe meer kinderen er kunnen genieten van het festival. Lijkt het jou leuk om met kinderen te werken? Kom dan een handje helpen als begeleider van een activiteit’’, roepen ze op.

Om vrijwilliger te worden, moet je een verplichte online vrijwilligerstraining volgen. Aanmelden kan via de site.

Beperkt aantal tickets beschikbaar per dag
Per dag zijn er slechts 300 tickets beschikbaar. Met een entreekaart hebben de kinderen de hele dag toegang tot alle activiteiten. Een ticket kost slechts €6,- per kind per dag (€10,- aan de deur, indien beschikbaar). Ouders met een BredaPas kunnen profiteren van een gereduceerd tarief van slechts €1,- per kind, op vertoon van een legitimatiebewijs en de BredaPas. Kaarten zijn online verkrijgbaar via de website.