Het buitenterrein van poppodium Sound Dog.
Het buitenterrein van poppodium Sound Dog. Foto: Sound Dog

Poppodium Sound Dog viert 10-jarig jubileum met twintig bands

Door: Olaf Knook Cultuur

BREDA - Sound Dog staat op het punt om een mijlpaal te bereiken. Op zaterdag 30 september viert het poppodium zijn tienjarig jubileum met een line-up van maar liefst twintig bands. Op drie verschillende podia zullen artiesten van diverse muziekgenres optreden, variërend van tributebands en gevestigde artiesten tot dj’s en lokaal talent.

Het poppodium Sound Dog aan de Oude Baan heeft in het verleden veel evenementen gehost in de grote zaal, van benefietconcerten en jamsessies tot bierfestivals en platenbeurzen. Ook beschikt het poppodium over een aantal oefenruimtes voor artiesten. Op zaterdag 30 september bestaat Sound Dog tien jaar, en dat vieren ze groots met diverse optredens op meerdere podia.

Jubileumfeest
Het jubileumfeest heeft een line-up van 20 bands, waaronder tributebands, dj’s en gevestigde muziekbands. Het muziekgenre strekt zich uit van pop tot rock en omvat jong talent op het ‘Young Talent Stage’ voor 16- en 17-jarigen, evenals doorgewinterde artiesten in het vak, waarvan sommigen de zestig al zijn gepasseerd. Het merendeel van de muzikanten valt binnen de leeftijdscategorie van 18 tot 35 jaar.

Tijdens het feest zullen er drie podia opgesteld staan: de Main Stage in de zaal, de Red Room met optredens van jong talent in de middag en een Jam Stage in de avond, en ten slotte een Blue Room voor de gevestigde namen. Buiten zal een terras worden opgezet met diverse horecagelegenheden. Het jubileumfeest opent zijn deuren om 11.00 uur en gaat door tot 02.00 uur ‘s nachts.

Line-up
Het middagprogramma begint om 12.00 uur op de Main Stage met een eerbetoon aan Meat Loaf. Later op de dag zullen er op dit podium meerdere tribute-optredens plaatsvinden, waaronder eerbetoningen aan Red Hot Chili Peppers, David Bowie en Pearl Jam. De Red Room opent om 13.00 uur met een optreden door Craccat, gevolgd door XLG, Qyndella, Crackling Leaves en Purple Mantra. In de Blue Room mag Square Two het feest om 12.15 uur openen, waar de gevestigde artiesten zullen optreden. Denk aan Wake Up Call, Listig en Queen of Spades.

Later in de avond zullen er All Night Jamsessies plaatsvinden in de Red Room, terwijl bezoekers terechtkunnen in de White Room voor karaoke. Een eerbetoon aan Nirvana zal de Blue Room van 21.15 tot 22.00 uur afsluiten, terwijl DJ SER-V op de Main Stage zorgt voor een spetterend slotfeest dat doorgaat tot 01.30 uur.