Lange rijen bij De Huif voor de laatste BIM in 2016.
Lange rijen bij De Huif voor de laatste BIM in 2016. Foto: Ron Graumans

Nieuwe Efteling-rijen verwacht voor 6e editie van Bavel Izz Music

Door: Olaf Knook Cultuur

BAVEL - Na een afwezigheid van zeven jaar staat de zesde editie van Bavel Izz Music (BIM) 2023 voor de deur. De voorverkoop van het muziekevenement gaat woensdagavond van start bij sportcentrum De Huif. De kaartverkoop begint om 19.30 uur, maar de echte diehard fans kamperen meestal al sinds de middag voor de toegangsdeuren om een kaartje te bemachtigen.

Bavel Izz Music is een begrip in Bavel en heeft al vijf keer eerder plaatsgevonden in De Huif. De eerste editie stamt uit 2002, en de laatste vond plaats in 2016. Dit jaar wordt de zesde editie van Bavel Izz Music georganiseerd ter ere van het aanstaande 100-jarig jubileum van Harmonie St. Caecilia uit Bavel. Eerdere edities van dit muzikale evenement trokken gemiddeld zo’n 2500 bezoekers.

De try-out voorstelling staat gepland voor woensdag 11 september, gevolgd door de officiële première op donderdag 12 oktober. De daaropvolgende voorstellingen vinden plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober. Elke avond zijn er 800 plaatsen beschikbaar.

Bij eerdere edities werden de kaarten binnen enkele uren uitverkocht. Fanatieke fans stonden toen al uren van tevoren te wachten bij de ingang van sportcentrum De Huif. Na het diner ontstond meestal een wachtrij met ongeveer 300 mensen. Om de verdeling eerlijk te houden, heeft de organisatie een maximumaantal van acht kaarten per persoon ingesteld.