Afbeelding
Foto: Jessie Kamp

Van de Mezz tot Holy Moly: De popronde strijkt weer neer in Breda

Door: Hanneke Marcelis Cultuur

BREDA -  Vandaag, donderdag 16 november, strijkt de Popronde weer neer in Breda. De Popronde staat bekend als de kweekvijver voor opkomend Nederlands talent. 

Popronde is een initiatief van Stichting Popwaarts en is een landelijk reizend festival dat ieder najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. Van Leeuwarden tot Middelburg, van Venlo tot Alkmaar en van Deventer tot Breda. Gedurende die 12 weken vinden er ieder weekend van donderdag tot en met zondag Poprondes plaats. In elke stad treden de geprogrammeerde acts die avond/dag op bij een twintigtal podia en locaties. 

Voorbeelden van deelnemende locaties zijn cafés, galeries, theaters, platenzaken, kerken, poppodia en clubs in het centrum van een stad. In Breda zijn er onder andere optredens in Stedelijk Museum, de Vulling, de Bruine Pij, De Bommel, Buhne, Holy Moly, Mezz en Spinola. Alle optredens zijn gratis toegankelijk. Alle artiesten die optreden vind je op de website www.popronde.nl.

Infostand

Voor informatie over Popronde, tips en voor merchandise bezoek je donderdag vanaf 19.30 uur de Popronde infostand op de Grote Markt. Ook bij de infostand: Popronde CD’s van vorige edities, oordopjes, polsbandjes, tasjes, sokken, POPgrond, T-shirts en boeken over  25 jaar Popronde.