Het koor maakte eerder al indruk in de stationshal.
Het koor maakte eerder al indruk in de stationshal. Foto: NINE/CREATIVE AGENCY

Na vier jaar kun je zondag weer meezingen met het grote pop-up koor

Door: Olaf Knook Cultuur

BREDA - Na vier jaar afwezigheid maakt het pop-up koor van de Musicaja Zangschool zijn comeback op zondag 10 december. Ditmaal niet in het NS-station van Breda, maar op het Parade Creatief kunst- en cultuurfestival bij Pier15 in het Havenkwartier. Iedereen mag meedoen om opnieuw de sterren van de hemel te zingen.

Het pop-up koor heeft eerder al indruk gemaakt in de stationshal van Breda. Ze zongen daar bekende koorstukken met honderden voorbijgangers, treinreizigers en andere bezoekers. Na het succes van stukken zoals het koraal uit de Matthäus Passion van Bach in 2015, O fortuna van Carl Orff in 2016 en het Lacrymosa van Mozart in 2019, zijn ze nu weer klaar voor een optreden.

Parade Creatief festival

Dit keer kiest het koor voor een andere setting en doet mee aan de eerste editie van het Parade Creatief festival. Dit festival draait om kunst en cultuur in Breda. Het programma bestaat onder andere uit musici, beeldend kunstenaars, dichters en dansers.

“We willen zoveel mogelijk mensen uitdagen om met ons de Canon van Pachelbel, speciaal voor de gelegenheid bewerkt voor koor, in te studeren én vervolgens uit te voeren. Dit keer niet op het station maar op een andere unieke locatie: het industriële Pier15 in het Havenkwartier van Breda.”, aldus Musicaja Zangschool.

Caja van der Werff

Iedereen is welkom op zondag 10 december, ongeacht leeftijd of ervaring, om deel te nemen aan het pop-up koor. Vanaf 12.15 uur (aanwezig om 12.00 uur) kunnen geïnteresseerden zich verzamelen in het Havenkwartier. Toegang tot het festival en deelname aan het koor is gratis.

Het resultaat van anderhalf uur repeteren onder leiding van Caja van der Werff zal om 14.00 uur te horen zijn voor de bezoekers van het Parade Creatief festival. Dit speciale project wordt georganiseerd door Stadspodium, Nieuwe Veste en de Musicaja Zangschool Breda.