Afbeelding
Foto: WelkominBreda

Grote Kerk wordt voor één avond een bioscoop met kerstfilms

Door: Hanneke Marcelis Cultuur

BREDA - Op 15 december is de Grote Kerk Breda voor één avond ook een bioscoopzaal. In samenwerking met Chassé Cinema worden er die vrijdag namelijk twee kerstklassiekers vertoond. Het publiek kan genieten van Love Actually en The Muppet Christmas Carol.

De films werden speciaal voor de kerstperiode geselecteerd. Love Actually is twintig jaar na de release nog steeds een wereldwijde hit. De film volgt acht Londenaren en hun liefdesleven, in de aanloop naar kerst. Kermit de Kikker, Miss Piggy en de rest van de Muppets spelen in The Muppet Christmas Carol een eigen versie van Charles Dickens’ A Christmas Carol. De vertoningen vinden plaats in een extra sfeervol Grote Kerk Breda, dat helemaal in de kerstsfeer aangekleed zal zijn.

Film op locatie

Het is niet de eerste keer dat Chassé Cinema films naar een bijzondere locatie brengt. Zo zijn zij onder de noemer Sunset Cinema al enkele zomers in heel Breda te vinden met buitenfilm. Daarnaast werd de skatebaan van Pier15 afgelopen april ingericht als bioscoop voor een uitverkochte voorstelling. Het is onderdeel van de missie van Chassé om met film en theater ook meer de stad in te trekken.

Casper Houtman (programmeur Chassé Cinema): “Als Chassé Cinema zijn wij meer dan verheugd om samen te werken met de Grote Kerk Breda. Twee iconische filmvoorstellingen op een werkelijk iconische locatie. Dit is een mooie startpunt in de inhoudelijke samenwerking van twee toonaangevende culturele instellingen.”

Feestdagen in de Grote Kerk Breda

De kerstfilms in de kerk maken onderdeel uit van een uitgebreid feestdagenprogramma in de Grote Kerk Breda, dat ontwikkeld is in samenwerking met een breed netwerk aan partners in de stad. Marieke Wiegel (directeur Grote Kerk Breda): “We zijn zeer verheugd over deze geweldige samenwerking met Chassé Cinema waarmee we tijdens de winterse en donkere decembermaand het Bredase publiek en alle bezoekers een bijzondere avond kunnen bieden met vrolijke en liefdevolle verhalen op het witte doek midden in de kerk en in het hart van de stad.”