Afbeelding
Foto: Naomi Jansen en Melanie van Drent

Naomi en Melanie maakten een boek vol Brabantse volksverhalen

Door: Hanneke Marcelis Cultuur

Na het succes van ‘Bredase Volksverhalen’, hebben auteur Naomi Jansen en illustrator Melanie Drent afgelopen zaterdag hun nieuwste boek, ‘Brabantse Volksverhalen’ gepresenteerd in Bühne in Breda. Het boek breidt de focus uit van de stad Breda naar de provincie Noord-Brabant als geheel. In dit nieuwe boek staan ook enkele verhalen uit Breda, die nog niet in het eerste boek zijn verschenen.

In ‘Brabantse Volksverhalen’ heeft Naomi Jansen volksverhalen en anekdotes gebundeld, die door de eeuwen heen in de regio zijn verteld. Zij heeft deze verhalen gehoord van diverse bronnen uit onze provincie en op eigentijdse wijze opgeschreven en laten toetsen. Met een unieke twist worden deze verhalen verweven door de belevenissen van drie personages, die de lezer door de rijke geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant leiden. Hoewel de verhalen met elkaar verweven zijn, kunnen ze ook als losse verhalen worden gelezen, waardoor het boek een flexibele en boeiende leeservaring biedt.

Illustrator Melanie Drent, die ook betrokken was bij de creatie van ‘Bredase Volksverhalen’, verrijkte het boek met haar gedetailleerde illustraties. Haar kunstwerken geven een visuele diepte aan de verhalen en voegen een extra dimensie toe aan de leeservaring. Haar illustraties zijn t/m 7 januari 2024 op ware grootte te zien tijdens de vrij toegankelijke expositie in Bühne (Sint-Janstraat 11 Breda).

Boekpresentatie

Tijdens de boekpresentatie op zaterdag 2 december heeft burgemeester Paul Depla direct na de onthulling van het boek het eerste exemplaar in ontvangst genomen. Hij zei daarbij dat het belangrijk is om verhalen te blijven vertellen. Ook dat het dient ter leesbevordering bij de jeugd. Verhalen uit de regio zorgen ook nog voor een betere verbinding met de streek waarin je woont. 

Het boek is verkrijgbaar in de webshop via www.brabantsevolksverhalen.nl, de betere boekhandels en bij Bühne, Sint-Janstraat 11 Breda.