Archief BredaVandaag
Archief BredaVandaag Foto: Max Fransen

Festival Ik Zie U Graag ook in 2024 in MEZZ en Chassé Theater

Door: Eveline Jansen Cultuur

BREDA- Livemuziek, theater en cabaret. Op 18 en 19 mei 2024 zal Breda voor de 14e keer bruisen van het Belgisch talent. MEZZ slaat de handen ineen met het Chassé Theater en brengt Ik Zie U Graag terug in Breda. Hooverphonic, Brihang, Borokov Borokov, Poltrock en Mayorga zijn de eerste vijf namen van de line-up die al gepresenteerd zijn. 

Al jarenlang presenteert MEZZ haar liefde voor de Belgische muziek in Ik Zie U Graag. Een heel weekend lang kunnen er spannende acts uit de bruisende Belgische muziekscene ontdekt worden. Er is aandacht voor jong aanstormend talent, maar er zijn ook bekende Belgische acts op het festival. Bijzonder is, dat tijdens de komende editie, Ik Zie U Graag ook de stad intrekt naar het Chassé Theater en de Nieuwe Veste. Niet alleen livemuziek krijgt er een podium, maar ook theater en cabaret vinden rondom het festival hun weg naar Breda. 

MEZZ en het Chassé Theater hebben inmiddels de eerste vijf namen van de line-up van Ik Zie U Graag gepresenteerd. Hooverphonic, Brihang, Borokov Borokov, Poltrock en Mayorga zijn te zien op het festival. Hooverphonic speelt in het Chassé Theater. Met de terugkeer van Geike Arnaert en nieuwe muziek met flinke hints naar de jaren 90 is Hooverphonic terug met een zeer dansbare sound. Brihang brak vlak voor de coronapandemie door met ‘Casco’. Zijn nieuwe album ‘Droomvoeding’ focust zich op alles wat hij ziet of voelt. De losbollen van Borokov Borokov slopen de tent. Met hun rauwe, energieke show vol hi-NRG, pop, hardcore, loungemuziek en powerballads gaat Borokov Borokov echt alle kanten op. Poltrock tast zijn grenzen af op piano. Met het geluid van zijn vier piano’s, bewerkt met tape-effecten, cassette-loops en oude analoge effect-apparaten is zijn sound intiem en meeslepend. Winnaar van De Nieuwe Lichting 2023, Mayorga, brengt een melancholische mix van lo-fi indie pop en r(a)uwe gitaarsongs. 

In de aanloop naar het festival worden nog veel meer acts aangekondigd. Ook wordt het muziekprogramma nog uitgebreid, net als de aankondiging van het theaterprogramma en de exacte speeldata- en locaties. Op de website van MEZZ is meer informatie te vinden.