Afbeelding
Foto: Margriet Cloudt

Folkconcert multi-instrumentalist Luuk Lenders op Concertpodium Zandberg58

Door: Eveline Jansen Cultuur

BREDA- Liefhebbers van Ierse en Nederlandse folk hebben geluk! Zaterdagmiddag 24 februari geeft multi-instrumentalist Luuk Lenders een concert met Ierse en Nederlandse folk op bijzondere instrumenten. Dit concert zal plaatsvinden op het Concertpodium Zandberg58 in de Sacramentskerk. Ook neemt Lenders zijn album “Het groene woud” mee.

Vier instrumenten tegelijkertijd bespelen? Multi-instrumentalist Luuk Lenders kan het! Lenders staat bekend om zijn volksmuziek met Ierse whistles, ocarina’s, accordeon, tafelbellen en voetenpercussie. Als deze muzikale duizendpoot op het podium staat neemt hij je mee in een wervelwind van creativiteit, humor en prachtige muziek. 

In oktober 2023 bracht Lenders zijn nieuwe album ‘Het Groene Woud’ uit.  Een album waarbij Lenders met virtuositeit op ruim vijftig verschillende instrumenten speelde, om de klankwereld van het bos vorm te geven. Ook de zangers van The Dubliners én The Chieftains, twee van Ierlands grootste folkbands van de laatste zestig jaar, staan op zijn album. “Het Groene Woud” mag met recht een muzikale parel van Nederlandse bodem genoemd worden. Ook de prachtige albumhoes is door Lenders zelf getekend.

Tijdens zijn concert zal Lenders muziek spelen van “Het Groene Woud”, gecombineerd met bekende Ierse folknummers en verrassende acts. Het concert vindt plaats op het Concertpodium Zandberg58 in de Sacramentskerk in Breda en duurt van 16:00 tot 17:00 uur. Iedereen is van harte welkom!