Amphia Langendijk. foto Hinke Rutten
Amphia Langendijk. foto Hinke Rutten

254 woningen op locatie Amphia Langendijk

Economie nieuwbouw

BOEIMEER - Het Amphia Ziekenhuis mag in de toekomst de locatie Langendijk maximaal 254 woningen laten bouwen. Daarvoor heeft het college van burgemeester en wethouders maandag toestemming gegeven. De woningen mogen niet voor 2023 gebouwd worden.

Het type woning wordt later afgestemd op de dan geldende woonbehoefte, aldus de gemeente Breda. Het besluit is onderdeel van de haalbaarheidsstudie naar de herontwikkelingsmogelijkheden van Amphia, locatie Langendijk.

De herontwikkeling van het grondgebied van Langedijk is voor het Amphia Ziekenhuis essentieel voor de geplande nieuwbouw aan de Molengracht, waar dan een vestiging van het ziekenhuis moet ontstaan. Door de toestemming voor woningbouw kan het Amphia op zoek naar een koper voor de grond en de ontwikkelrechten.

Het Amphia wil de nieuwe vestiging 2019 gerealiseerd hebben. Het terrein aan de Langendijk komt dan vrij en kan daarna worden ontwikkeld tot woongebied. Breda houdt wel de mogelijkheid open dat het oudste deel van het ziekenhuis en de zogenaamde ‘Zustersflat’ behouden blijven voor de stad.