Pierre Wind proeft de sate van de satéhut en kwam tot een eervolle vermelding. foto Kees Bennema
Pierre Wind proeft de sate van de satéhut en kwam tot een eervolle vermelding. foto Kees Bennema

‘Ruim 5000 bezoekers aan Bourgondisch Breda’

Economie

CENTRUM - De derde editie van Bourgondisch Breda heeft ruim 5000 bezoekers naar de Grote Kerk getrokken. Het smaakfestival begon donderdag met een drukke zakelijke dag, waar zo’n 1100 ondernemers op af kwamen.

De zaterdag stond in het teken van de rondgang door topchef Pierre Wind, die op zoek ging naar het meest smaakvolle hapje. Hij deed dat samen met een jury bestaande uit Marlice Dreessen (VVV), Roland Pijnenburg (restaurant de Zwaan). Samen kozen ze de coquilles van restaurant Wolfslaar tot meest bourgondisch recept van de restaurants. Een eervolle vermelding kreeg de voortreffelijke saté van Satéhut, waar Pierre zeer van onder de indruk was. De enthousiaste Wind sloeg bij de prijsuitreiking de spijker op zijn kop: “Kleinere porties volgende keer, én goedkoper, zodat je álles kunt proeven van de aanwezige restaurants, want dat verdienen ze!”

Organisator Okke Meeuwes kijkt dik tevreden terug. “Lekker druk, mooie sfeer, echt genieten. De Bredanaar heeft laten zien dat dit een evenement is dat enorm goed past bij de stad. Goed eten en drinken op een prachtige locatie, dat blijkt een schot in de roos.” Mede-organisator Edwin Mariouw-Smit bevestigt dat Bourgondisch volgend jaar zeker met een nieuwe editie komt. “Eind november zijn we weer van de partij.”