Afbeelding
Foto: Blossem Breda

Breda ontvangt ruim 6 miljoen euro van het Rijk voor zes woningbouwprojecten

Door: Hanneke Marcelis Economie

BREDA - De Rijksoverheid neemt maatregelen om stilstand van de woningbouw door de veranderende economische omstandigheden te voorkomen. Eén van die maatregelen is de Startbouwimpuls (Sbi), een subsidie voor woningbouwprojecten. De gemeente Breda ontvangt 6,1 miljoen euro subsidie vanuit het Rijk voor zes bouwprojecten in de stad.


“Dit is geweldig nieuws voor Breda”, aldus een enthousiaste wethouder Eddie Förster (Stedelijke Ontwikkeling). “Dankzij deze rijksbijdrage van bijna 6,1 miljoen euro krijgt de realisatie van maar liefst zes woningbouwprojecten in Breda met een 658 woningen een flinke duw in de rug!” Wethouder Arjen van Drunen (Wonen) vult trots aan: “We hebben een stevige ambitie: in de huidige collegeperiode van vier jaar willen we 6.000 woningen bouwen. En dat is hard nodig. We bouwen om ervoor te zorgen dat iedere Bredanaar hier gezond en met plezier betaalbaar kan wonen, ook in de toekomst.”


Startbouwimpuls

De Startbouwimpuls is bedoeld als stimulans voor de realisatie van projecten die planologisch ver genoeg zijn om uiterlijk in 2024/2025 te starten met bouwen, maar waarbij het door veranderde economische omstandigheden (gestegen rente, gestegen bouwkosten) en toegenomen bevolkingsgroei steeds moeilijker wordt de nieuwe woningen te bouwen.


Zes projecten

In Breda krijgen zes woningbouwprojecten een bijdrage uit de Startbouwimpuls: Blossem Mildford, Blossem Redwood, Blossem Sierra, Post, Hero, Cosunpark 2 en 3. In totaal gaat het daarbij om de realisatie van 658 woningen, waarvan het aandeel betaalbare woningen minimaal 50 procent is.