Afbeelding
Foto: Geraldine Péridot

Met wol van eigen schapen start Geraldine een winkel vol breisels in Breda

Door: Ties de Bakker Economie

BREDA - Zit Breda wel te wachten op een winkel vol breisels? Volgens Geraldine Péridot wel. Zij opent volgende week haar nieuwe boetiek PÉRIDOT aan de Halstraat: ‘’In de tijd van internet en massaproductie denk ik dat er behoefte is aan persoonlijk contact, aandacht en een verhaal achter het product’’, legt ze uit.

Altijd al van je hobby je werk willen maken? Geraldine Péridot doet het. De Rotterdamse, die tegenwoordig net over de grens in Hoogstraten woont, opent op 10 december voor het eerst een eigen winkel. Met behulp van het Starterswinkels initiatief van het ondernemersfonds gaat ze aan de Halstraat breisels van zelfverwerkte wol en andere geschenken verkopen. 

Wol van eigen schapen

Winkels met wollen truien, sjaals en mutsen hebben toch een beetje een suf imago, onderschrijft Péridot zelf. Waarom kiest ze er dan voor om precies zo’n winkel te beginnen? Haar verhaal maakt haar uniek, zegt ze: ‘’Een gedeelte van de wol die ik gebruik, komt van mijn eigen schapen. Naast mijn huis heb ik een boomgaardje waar ik drie schapen houdt. Ik was, spin en verf de wol die zij produceren en brei alle accessoires zelf. De producten die ik niet zelf maak, moeten aan een tweetal voorwaarden voldoen. Ze moeten natuurlijk zijn en ik moet het mens achter het product kennen. Het zijn geen massaproducenten. Ik kan je dus precies vertellen hoe een product tot stand gekomen is. Dat persoonlijke contact en verhaal maken deze geschenken uniek.’’

Artikel gaat verder onder afbeelding.


Foto: Geraldine Péridot

Péridots eerste winkel

Péridot opent met haar boetiek voor het eerst in haar leven een eigen winkel: ‘’Ik kom eigenlijk uit de zorg, waar ik werkte in een instelling voor mensen met een beperking. Die patiënten wilden we een zinvolle dagbesteding bieden en zorgen dat ze zelfvoorzienend waren. Zo was er ook een atelier, waar werd geweven, gevilt en gebreid. Daar heb ik de ambacht van textielverwerking leren kennen. In de loop der jaren is dat uitgegroeid tot mijn grootste hobby. Op een gegeven moment had ik al mijn familie en vrienden al voorzien van breisels. Daarnaast werd de druk in de zorg voor mij te groot. Dus heb ik besloten om van mijn hobby mijn werk te maken’’, legt Péridot uit.

Starterswinkels Breda

La Boutique PÉRIDOT is de de nieuwste starterswinkel van Breda. ‘Starterswinkels’ is een concept van Ondernemersfonds Breda, Gemeente Breda en VCOB. Ze bieden startende ondernemers hulp met het starten van hun winkel. Denk aan korting op huur, voorbereiding van het pand en coaching naar keuze. Enige voorwaarde: het concept moet uniek en bijzonder zijn, een verrijking voor de stad. 

De ondernemers van Freubelle aan de Nieuwe Ginnnekenstraat, Heart in Hard en Reiger en de Raaf aan de Halstraat, De Interieurbar aan de Reigerstraat en Kingsman Vintage Pop-up Store aan het Kasteelplein maken ook gebruik van het concept.