Afbeelding
Martin Wessels

Recept van de week: Kalkoenblokjes in chocoladesaus

Column

Eten van het seizoen, groente en vlees uit de regio, bewust gekozen en bewust gekweekt met respect voor de omgeving. Niet wat van ver komt is lekker, maar juist wat van dichtbij komt. Hobbykok Martin Wessels oogst waar mogelijk uit de moestuin en vult dat aan met seizoensproducten. Deze week: Kalkoenblokjes in romige chocoladesaus met rijst en broccoli.


Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

300 gram rijst
2 stronken broccoli
400 gram kalkoenfilet
3 roma tomaten
1 theelepel kurkuma
1 theelepel kaneel
1 teen knoflook geperst/ 1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel sambal
100 ml gezeefde tomaten of tomatensap
50 gram chocolade met 85% cacao ( van een reep)
200 ml kokosroom
2 eetlepels olijfolie
Peper
Zout

Bereidingswijze
Rijst in 15 minuten gaar koken in voldoende water.
Broccoli in roosjes verdelen en de stelen schillen en in stukjes snijden. Gaar koken of stomen in een stoompan.
Kalkoen in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper.
Romatomaatjes in stukjes snijden. Chocolade in stukjes breken.
Olie verhitten in de koekenpan en hierin de kalkoenblokjes snel rondom dichtschroeien en een beetje lichtbruin bakken. Romatomaatjes toevoegen en ca. 30 seconden al roerende meebakken op hoog vuur. Daarna vuur laag zetten laag Gezeefde tomaten, kruiden en sambal toevoegen. Doorroeren en daarna de chocolade toevoegen en al roerende laten smelten. Kokosroom toevoegen en alles nog 10 minuten zachtjes laten sudderen. Rijst en broccoli over 4 borden verdelen, kalkoen in chocoladesaus erbij en een beetje erover scheppen.
Bijpassende muziek : 
Calexico - Hot Rail (album) 

Martin Wessels