Baronie won met 1-0 van UDI'19. foto Gert-Jan van Linschoten

Baronie door het oog van de naald naar de achtste finale

Voetbal

BREDA – Een dubbeltje op zijn kant was woensdagavond de tendens in het Rat Verleghstadion bij het bekerduel tussen Baronie en Excelsior Maassluis. Al snel in de wedstrijd hing het eerste doelpunt in de lucht, toch viel deze pas in de verlenging. Het pakte vandaag goed uit voor Baronie in de derde ronde van de KNVB Beker. De Bredase ploeg won van Excelsior Maassluis met 1-0.

Al in de eerste minuut kreeg Baronie een vrije trap op een gevaarlijke plek. Deze eerste mogelijkheid werd echter overgeschoten en zo volgden er nog meer. Baronie had in de eerste helft een veldoverwicht, maar Excelsior had de betere kansen. De Bredase ploeg bouwde aanvallen goed op, maar werkte deze in- en rond ‘de zestien meter’ heel rommelig af. Terwijl Excelsior een aantal gevaarlijke schoten op het Bredase doel loste, hield keeper Guido van Sant de baronnen in de wedstrijd. Het bleef 0-0 bij rust.

In de tweede helft was het vuur helemaal weg uit het spel van Baronie. De ploeg speelde nonchalant, ongecontroleerd en kreeg nauwelijks goede kansen. De zestien meter werd maar zelden bereikt. Het spel van Excelsior was nauwelijks beter te noemen. Toch was de ploeg uit Maassluis op momenten gevaarlijk. Vooral in de zestien meter kreeg de ploeg erg veel ruimte en werd er door Baronie slecht uitverdedigd. Maar het doelpunt dat de Bredanaars boven het hoofd hing, viel niet. Ook in de tweede helft bleef het 0-0 en dus volgde er een verlenging.

Beide ploegen roken weer bloed en een doelpunt in die verlenging. Het spel werd feller en zo kwamen er ook kansen. In de achtste minuut kreeg Excelsior twee keer de kans om de eerste treffer binnen te schieten, maar weer zat Guido van Sant ertussen. De keeper hield Baronie woensdagavond op de been. Plots werd ook de Bredase ploeg wakker. In de elfde minuut ging een scherp geschoten vrije trap maar net over, en zo oogde Baronie ineens weer gevaarlijk. In een daaropvolgende aanval draaide Revy Rosalia zich behendig vrij en schoot in de dertiende minuut van de verlenging de 1-0 binnen.

Juist op het moment dat Excelsior de wedstrijd leek te gaan beslissen pakte Baronie zo de voorsprong. De spanning die de wedstrijd leek te missen, brandde in de verlenging dan eindelijk los. Na wat paniekerige situaties, professioneel tijdrekken en een flinke blessuretijd, klonk het verlossende eindsignaal. Baronie pakte de overwinning die vooral verdiend werd in de verlenging, en daarmee een plekje in de achtste finale van de KNVB Beker. Donderdag 29 oktober vindt de loting plaats en weet Baronie wie het vervolgens zal moeten trotseren.

Baronie – Excelsior Maassluis 1-0

Revy Rosalia – 1-0 (103)