Breda D1 niet verder weg van degradatiegrens

Hockey

BREDA - De wedstrijd tegen Alecto in Leiderdorp had de dames van Breda uit de gevarenzone van degradatie moeten brengen. Een eindstand van 2-2 hielp echter niet veel. Breda blijft staan op de een na laatste plek op de lijst.

Breda kreeg goede kansen en wist uit twee van de drie strafcorners te scoren. Meteen na het beginsignaal kreeg Breda een kans om op 0-1 voorsprong te komen. De poging miste het doel. Een strafcorner 10 minuten werd wel binnengetikt door Floor van Straaten.

Alecto leek daardoor beter in de wedstrijd te komen. Langszij probeerden de dames de gelijkmaker te maken. “En dat gebeurde dus ook”, zegt trainer/coach Erik Verzijden van de dames van Breda. “Onze voorsprong werd in de twintigste minuut van de helft al weer afgestraft.”

Na rust bleef Alecto beter en wist de score uiteindelijk op 2-1 te zetten. De tweede strafcorner van Breda werd door Paulien van Gunnik op de juiste manier beunt. Zij kon de gelijkmaker binnentikken.

Volgende week speelt Breda tegen Aeolus in Rotterdam. De laatste keer tegen de Rotterdammers bleef het 0-0. Verzijden hoopt dat de wedstrijd punten oplevert en dat daardoor het team wellicht verder weg van de degradatiegrens wordt gedreven.