Breda Dames 1 verliest van Alecto met 0-1 foto Perry Roovers

Doek valt voor dames HC Breda

Hockey

RUITERSBOS – Het doek voor de hockeydames van Breda is gevallen. Het team dat vorig jaar nog de vreugde voelde van het kampioenschap degradeerde zondag na de 0-1 verloren wedstrijd tegen Alecto.

Het avontuur in de overgangsklasse van Breda D1 duurde maar een jaar. De teleurstelling na de wedstrijd was dan ook van de gezichten af te lezen. Coach Erik Verzijden vond het erg zuur.

“Vorig jaar stonden we hier met tranen van geluk en nu met tranen van verdriet”, zo omschreef de coach de deceptie die in de ploeg heerste. “Het lag natuurlijk niet alleen aan deze wedstrijd. We hebben het dit seizoen vaker laten liggen, maar dat neemt niet weg dat het vandaag niet mogelijk was. Kansen zat voor ons.”

Verzijden doelt op het aantal mogelijkheden dat Breda had in de wedstrijd. Keer op keer lukte het de ploeg niet tot een doelpunt te komen. In de eerste helft kreeg Breda twee strafcorners, maar wist ook daar niet uit te scoren. Alecto deed het niet veel beter en zo hielden beide ploegen elkaar in evenwicht.

“De scheidsrechter floot een goede de eerste helft. Na de rust leek hij alleen maar tegen ons te fluiten. Daar baalde ik wel van. Verder hadden we een goede wedstrijdinstelling, alleen mocht het niet baten”, aldus de coach.

Breda nam in het tweede bedrijf meer risico door met vier spitsen te spelen. Dat moest ook wel, want alleen bij winst bleef de ploeg behouden voor de overgangsklasse. Alecto profiteerde optimaal van de geboden ruimte en scoorde diep in de tweede helft de winnende treffer.

Het verzet van Breda was hiermee gerbroken. Dat leverde nog een grote kans op voor de dames uit Leiderdorp, maar het doelpunt werd uiteindelijk afgekeurd. Verzijden: “We zullen vanavond zeker nog eens nabespreken. De teleurstelling is groot.”

De tranen van verdriet kregen na afloop van de wedstrijd de vrije loop. Op de achtergrond stond de ploeg van Alecto, die wel behouden blijft in de competitie, te juichen van geluk. In de sport liggen verlies en succes dicht bij elkaar. Het bewijs werd vandaag geleverd op het hoofdveld van HC Breda.