Push verliest op valreep van MOP

Hockey

BREDA – Zondagmiddag stond in Breda de topper tussen Push en MOP op het programma. De wedstrijd leek lange tijd op een gelijkspel af te stevenen. Toch ging MOP er met de winst vandoor, dankzij een late treffer: 1-2.

In de eerste helft had ex-Push speelster Lieke van Wijk de bezoekers op voorsprong gezet uit een strafcorner. Een helft waarin MOP de betere was, maar die toch met een gelijke stand werd afgesloten. Maxime in ’t Veld bracht beide ploegen namelijk nog voor de rust op gelijke hoogte.

Na rust waren de beide teams meer in evenwicht. Al kreeg Push de betere kansen. Gescoord werd er lange tijd niet. Op het moment dat beide teams zich neer leken te leggen bij een gelijkspel, scoorde MOP alsnog de winnende treffer. Het protest van de thuisploeg ten spijt. En daarmee was de nederlaag een feit.

Push verloor voor het eerst sinds 10 mei 2009 weer een competitiewedstrijd. Destijds werd het thuis tegen Rood-Wit uit Aerdenhout ook 1-2. Enige verschil, Push was op die dag al kampioen van de Overgangsklasse.