Push verloor de topper tegen Schaerweijde met 0-1. foto Hanneke Bantje

Push op eigen veld onderuit tegen Schaerweijde

Hockey

BREDA – De mannen van Push zijn er op het eigen complex niet in geslaagd de koppositie over te nemen van Schaerweijde. De tegenstander uit Zeist vertrok met een nipte overwinning weer uit Breda: 0-1.

Coach Sven van der Most sprak van een ‘terechte nederlaag’. Hij zag dat de bezoekers meer kansen kregen dan zijn team. “In de eerste helft creëren we op één kans na helemaal niks.”

Schaerweijde deed dat wel en kwam na twintig minuten aan de leiding. Weliswaar ingeleid door een fout van de thuisploeg. Push wist in het tweede bedrijf de schade niet meer te repareren. Het team gaf weinig weg, maar wist zelf ook maar mondjesmaat gevaarlijk te worden.

Vlak voor tijd volgde nog wel een grote kans op de gelijkmaker, maar het mocht niet baten. “We hebben onszelf een slechte dienst bewezen”, sprak Van der Most. Aan die woorden was weinig gelogen, want opnieuw werd een topwedstrijd en zogenaamd ‘zespuntenduel’ verloren. “Maar de competitie is nog lang”, was de coach tegelijkertijd realistisch.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen promovendus Hudito. Push is gewaarschuwd, want de Delftenaren doen het met een plek in de middenmoot uitstekend. “We zullen de rug moeten rechten”, besloot Sven van der Most.