Foto ImiraFoto

Dames Barons op koers

Basketbal

PRINCENHAGE - 68-49 na vier keer tien minuten. De dames van Barons bleven weer aan de goede kant van de score. Het was de vijfde zege op rij voor de Bredase basketbalsters. Tantalus was dit keer het slachtoffer.

Door de vier zeges uit de vorige duels ging Barons vol vertrouwen van start. Met twee scores in de eerste minuut werd meteen de toon gezet. Maar Tantalus bleek inderdaad de verrassend sterke debutant waarover andere teams ook al schreven. Het hanteerde een strakke verdediging en nam gewoon de leiding over (4-7).

Maar wederom was Kirsten van de Sande goed op schot. Op diverse belangrijke momenten voegde zij enkele punten (waaronder drie driepunters) aan het totaal van barons toe, waardoor de comfortabele voorsprong terugkeerde. Zo eindigde Barons het eerste kwart bij 21-13. Maar in het tweede bedrijf kwam Barons bijna helemaal droog te staan. De eigen verdediging sloot ook niet goed genoeg. Tantalus pakte dit allemaal gretig aan. Door een driepunter in de slotseconden van de eerste helft gingen de Eidnhovense studentes zelfs rusten met de kleinst mogelijke voorsprong: 26-27.

Barons schakelde verdedigend over op een man-to-man en dat werkte. Er ontstond geen paniek en aanvallend ging de machine weer draaien. De centers werden goed gevonden en het schot van buiten viel ook weer prima. Halverwege het derde kwart had Barons een voorsprong van rond de tien punten. Uitbouwen lukte nog niet. Dat gebeurde in het vierde kwart. Via 49-38 versprong het scorebord naar 58-38. Er brak duidelijk iets bij de bezoeksters waardoor ze niet meer de mentale kracht leken te hebben om zich nog een keer terug te vechten. Zonder problemen speelde Barons de wedstrijd uit.

Glaslijn/Barons ds1-Tantalus ds1 68-49 (21-13, 26-27, 49-38)
Scores Barons: Kirsten van de Sande 19, Joyce van Rijkevorsel 14, Asha Gommers 10, Liesbeth van Rhijn-Van Vuuren 4,Claudia Weterings 5, Janneke Brouwers 4, Liedewei Ratgers 3, Sanne van Dongen 2, Leontien Evers 2,Anouk Goverde 2.